Μετρητής

Σάββατο, Φεβρουαρίου 12, 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

(Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ & ΤΩΝ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΩΝ

Λίγες ημέρες μετά την παραγραφή των αδικημάτων του Βατοπεδίου, την παράδοση ενός άνευρου πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σκάνδαλο ΖΗΜΕΝΣ, το γενικευμένο κοινωνικό πόλεμο στη Κερατέα για τα συμφέροντα των εθνικών εργολάβων των σκουπιδιών, τις κινητοποιήσεις των γιατρών όλης της Ελλάδας, τις συνεχιζόμενες απεργίες στις συγκοινωνίες, τη συνεχιζόμενη απειθαρχία και ανυπακοή στους εθνικούς δρόμους από το κίνημά μας ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, αρκούσε η συνέντευξη τύπου των 5 κοινοπρακτικών ληστών των εθνικών μας δρόμων, οι οποίοι ευθέως δήλωσαν ότι ζήτησαν την ποινικοποίηση της άρνησης καταβολής διοδίων από τη κυβέρνηση, έτσι ώστε υπουργός των εργολάβων και η κυβέρνηση του μνημονίου να καταθέσει την πολυπόθητη τροπολογία τόσο για τις συγκοινωνίες, όσο και τη τροποποίηση του ΚΟΚ για ποινικοποίηση της πολιτικής και κοινωνικής μας δράσης.

Πέρα από το εμφανές γεγονός του απόλυτου πανικού του κυβερνητικού επιτελείου μέσω της ποινικοποίησης της δράσης χιλιάδων εργαζομένων, η σχετική τροπολογία του ΚΟΚ για την ασφάλεια των οδηγών, μετατρέπει το οικονομικό δράμα του εργαζόμενου πληθυσμού την εποχή της κρατικής χρεοκοπίας, σε απόλυτη κωμωδία. Η τροπολογία αφορά την ασφάλεια των εργολάβων, των τραπεζών και του πολιτικού τους προσωπικού και κανενός άλλου.

Οι ληστρικές συμβάσεις, που τα ΜΜΕ έχουν παραδεχτεί ότι «φτιάχτηκαν στο πόδι», ισχυροποιούνται και ενισχύονται προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα των εθνικών/ξένων εργολάβων και των τραπεζών, οι οποίες βρίσκονται υπό συνεχή διάσωση με πακέτα κρατικής βοήθειας και ενίσχυσης από την ΕΚΤ. Καθώς, για τις τελευταίες, οι κάνουλες κλείνουν με την επιστροφή των χαμηλότοκων δανείων που έχουν ήδη λάβει, το μοναδικό πορτοφόλι διάσωσής τους είναι το πορτοφόλι εκατομμυρίων εργαζομένων. Είμαστε αποφασισμένοι να μην πληρώσουμε εμείς τη κρίση τους.

Το ζήτημα των διοδίων μπαίνει στην τελική του ευθεία και απαιτεί, όπως και οι υπόλοιποι αγώνες που διεξάγονται αυτή τη στιγμή, ένα ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων, φτωχών επαγγελματιών, αγροτών και της νεολαίας ενάντια στους ληστές της ζωής εκατομμυρίων.

Αντίπαλοι μας και εχθροί μας δεν είναι μόνο οι μπάρες αλλά ολόκληρο το διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας, το οποίο δεν εκκαθαρίζεται από την εναλλαγή προσώπων αλλά ανατρέπεται από τη δράση των μαζών, όπως στην Τυνησία και την Αίγυπτο.

Η τροπολογία έχει ισχύ νόμου από την ημερομηνία δημοσίευσης στο ΦΕΚ της κυβέρνησης, καλούμε δε τους εργαζόμενους του Εθνικού Τυπογραφείου να μην την δημοσιεύσουν, απορρίπτοντας τη ποινικοποίηση της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας έχει αποφασίσει να συνεχίσει τον αγώνα που έβγαλε χιλιάδες στους δρόμους εδώ και 16 μήνες, θα συνεχίσουμε να μην πληρώνουμε διόδια ακόμα και μετά τη δημοσίευση της αντισυνταγματικής τροπολογίας.

Καλούμε όλους τους συναγωνιστές/στριες να ενημερώνονται αποκλειστικά από το πανελλαδικό μας site (www.oxidiodia.gr & www.denplirono.wordpress.com ), να συνεχίσουν να επικοινωνούν με τους συναγωνιστές/στριες που τα στοιχεία τους είναι στις κάρτες επικοινωνίας, απορρίπτοντας τη διασπορά του φόβου που επιχειρείται από τα καθεστωτικά μέσα. Επίσης να μην αναπαράγουν, οποιαδήποτε είδηση, παρά μονάχα αν την διασταυρώσουν από το site μας. Τέλος, καλούμε όλους τους συναγωνιστές/στριες να συμμετέχουν μαζικά και σταθερά στις συνελεύσεις των Επιτροπών Αγώνα.

Εφόσον η τροπολογία ψηφιστεί και δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, την ίδια ημέρα, θα υπάρξει ανακοίνωση για τις επόμενες ενέργειές μας και συγκεκριμένες οδηγίες για όλους τους αρνητές πληρωμής των διοδίων.

Για τις επόμενες ημέρες έχει αποφασιστεί:

  • Κυριακή, 13/2, ώρα 11.00, άνοιγμα διοδίων Μοσχοχωρίου, αναχώρηση από δημαρχείο Βόλου στις 10.20.
  • Δευτέρα, 14/2, ώρα 16.00, συγκέντρωση στη πλ. Ελευθερίας, Βόλος και παράσταση διαμαρτυρίας για τις αναίτιες κλήσεις σε απολογία συναγωνιστών από τον εισαγγελέα Λάρισας, εξαιτίας της περσινής μας κινητοποίησης τον Ιούνη. Δείχνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όλους τους συναγωνιστές που θα καταθέσουν στις 16.30 το απολογητικό υπόμνημα.
  • Τετάρτη 16/2, 18.30, οργανωτική σύσκεψη στο ΧΩΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος
  • Κυριακή, 20/2, άνοιγμα διοδίων Θεσσαλίας (η ακριβής ώρα θα ανακοινωθεί).
  • Τετάρτη, 23/2, συμμετοχή με ανεξάρτητο μπλοκ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στη γενική απεργία
  • Ανοιχτή συγκέντρωση μεταξύ 24 και 28/2 στη Ν. Ιωνία (αναμένουμε τη διασφάλιση του χώρου, θα ανακοινωθεί η ημερομηνία και η ώρα)
  • Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στην Αθήνα και ταυτόχρονο άνοιγμα των διοδίων στη Θεσσαλία την 1η Μάρτη.
  • Συνάντηση με την Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου για την άσκηση προσφυγών για τη σχετική τροπολογία αλλά και τη νομική προσβολή των κατάπτυστων συμβάσεων παραχώρησης των δημοσίων αγαθών σε εργολάβους.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ!

11 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων Πολιτών & Εργαζομένων

www.oxidiodia.gr

www.denplirono.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: