Μετρητής

Κυριακή, Απριλίου 17, 2011

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΑ

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια μικρή κόκκινη κλώσα, που σκάλιζε το χώμα στη φάρμα που ζούσε, μέχρι που ανακάλυψε μερικούς σπόρους σιταριού. Φώναξε τότε τους γείτονές της και τους είπε 'Αν φυτέψουμε αυτούς τους σπόρους, θα μπορέσουμε να έχουμε ψωμί να φάμε. Ποιος θα με βοηθήσει στο όργωμα και στο φύτεμα;' Ρώτησε η μικρή κόκκινη κλώσα.

'Όχι εγώ', είπε η αγελάδα, 'τέλειωσε το ωράριο μου'.
'Όχι εγώ', είπε η πάπια, 'σήμερα έχω ημιαργία'.
'Όχι εγώ', είπε το γουρούνι, 'έχω πάρει άδεια αιμοδοσίας'.
'Όχι εγώ', είπε η χήνα, 'ψάχνω για δουλειά'.


'Θα το κάνω τότε μόνη μου', είπε η μικρή κόκκινη κλώσα. Κι έτσι κι έκανε. Όργωσε το χωράφι, φύτεψε τους σπόρους, πότισε το χωράφι, το σιτάρι ψήλωσε κι ωρίμασε, που έγινε ψηλό και ολόχρυσο. 'Ποιος θα με βοηθήσει να θερίσω το σιτάρι;' Ρώτησε τότε η μικρή κόκκινη κλώσα.


'Όχι εγώ', είπε η πάπια, 'σήμερα κάνω στάση εργασίας.'
'Όχι εγώ, είναι εκτός της ειδικότητας μου', είπε το γουρούνι.
'Όχι εγώ, θα χάσω την αρχαιότητά μου', είπε η αγελάδα.
'Όχι εγώ, θα χάσω το επίδομα ανεργίας', είπε η χήνα.


'Θα το κάνω τότε μόνη μου', είπε η μικρή κόκκινη κλώσα. Κι έτσι κι έκανε. Θέρισε το σιτάρι, έφτιαξε το αλεύρι και έφτασε επιτέλους η ώρα να φτιαχτεί το ψωμί. 'Ποιος θα με βοηθήσει να ζυμώσω το ψωμί;' ρώτησε η μικρή κόκκινη κλώσα.


'Όχι εγώ, θα ήταν υπερωρία αν σε βοηθούσα', είπε η αγελάδα.
'Όχι εγώ, θα έχανα το επίδομα της έγκαιρης προσέλευσης', είπε η πάπια.
'Όχι εγώ, θα έχανα το επίδομα ωρίμανσης, είπε το γουρούνι.
'Όχι εγώ, θα ήτανε ρατσιστικό να ήμουν εγώ η μόνος βοηθός', είπε η χήνα.


'Θα το κάνω τότε μόνη μου', είπε η μικρή κόκκινη κλώσα. Ζύμωσε κι έψησε πέντε φρατζόλες. Μύρισε όμορφα το φρεσκοψημένο ψωμί, σε όλη η φάρμα και τότε μαζεύτηκαν όλα τα ζώα. Όλα θέλανε - για την ακρίβεια απαιτούσανε -, μερίδιο απ' το ψωμί. Αλλά η μικρή κόκκινη κλώσα είπε, 'Όχι, μπορώ να φάω και τις πέντε φρατζόλες μοναχή μου'.


'Αίσχος - Κερδοσκοπία!', φώναξε η αγελάδα.
'Καπιταλιστική βδέλλα!', ούρλιαξε η πάπια.
'Απαιτώ ίσα δικαιώματα!', διαμαρτυρήθηκε η χήνα.
Και το γουρούνι, απλώς γρύλισε, καθώς βαρέθηκε να κάνει κάτι παραπάνω.
Και γράψανε σε πλακάτ 'Αδικία', 'Η μικρή κόκκινη κλώσα να φορολογηθεί', 'Να κρατικοποιηθεί το ψωμί', 'Τα πεινασμένα ζώα έχουν δίκιο', 'Νόμος είναι το δίκιο του γουρουνιού' και κάνανε πορεία γύρω - γύρω από τη μικρή κόκκινη κλώσα φωνάζοντας διάφορα συνθήματα.


Τότε ήρθε ο αντιπρόσωπος της κυβέρνησης και είπε στη μικρή κόκκινη κλώσα. 'Δε πρέπει να είσαι τόσο άπληστη, δεν μπορείς να το φας μόνη σου'.


'Μα εγώ δούλεψα μόνη μου, για να φτιαχτεί αυτό το ψωμί, κανένας άλλος δεν με βοήθησε', είπε η μικρή κόκκινη κλώσα. 'Ολομόναχη, τα έκανα όλα.'

'Ακριβώς', είπε ο αντιπρόσωπος της κυβέρνησης. 'Αυτή είναι η ομορφιά της ελεύθερης αγοράς. Καθένας μπορεί να δουλεύει όσο θέλει. Αλλά, με τους σύγχρονους κρατικούς κανονισμούς, το ψωμί θα πρέπει να μοιραστεί σε όλα τα ζώα και η εσύ μικρή κόκκινη κλώσα, θα πρέπει να δώσεις φόρο την μισή φρατζόλα ψωμιού στο κράτος, να πληρώσεις ακόμα φόρο ακίνητης περιουσίας για το χωράφι που όργωσες, να πληρώσεις για να δημοσιεύσεις στις εφημερίδες φωτογραφίες του ψωμιού που έψησες και να πληρώσεις εισφορές στα ταμεία των αγροτών, των μυλωνάδων και αρτοποιών, οπότε θα σου μείνει το ένα τέταρτο της φρατζόλας. Τι νομίζεις δηλαδή, ότι εσύ θα τρως και οι άλλοι θα πεινάνε;'
Και έζησε η μικρή κόκκινη κλώσα καλά -με το ένα τέταρτο της φρατζόλας-, και τα υπόλοιπα ζώα -με τις ολόκληρες φρατζόλες- ακόμα καλύτερα.

Κι από τότε, η μικρή κόκκινη κλώσα σταμάτησε να φτιάχνει το ψωμί της σε αυτήν τη φάρμα και πήγαινε σε άλλη φάρμα. Οι γείτονές της όμως, η πάπια, η αγελάδα, το γουρούνι και η χήνα αναρωτιόνται ακόμα μέχρι σήμερα γιατί η μικρή κόκκινη κλώσα δεν έφτιαξε ποτέ ξανά άλλο ψωμί.

Πρόταση νόμου για τα Αυγά και τα Γιαούρτια!!!!


Αναρτήθηκε από τον/την ΜπαρμπαΝίκος στο Απριλίου 15, 2011

netakias.wordpress.com
Μετά τα πρόσφατα κρούσματα επιθέσεων σε αθώους κι ανυπεράσπιστους υπουργούς και πολιτικούς, με αυγά και γιαούρτια, η στήλη αυτή κάνει τις δικές της προτάσεις για της εξάλειψη τέτοιων βίαιων φαινομένων.
Μετά το πρόσφατο επεισόδιο με τον κ.Λοβέρδο τoν ευαίσθητο υπουργό- Μεσσία μας, η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη κρίση και η Δημοκρατία υπό κατάλυση.

Πρότεινω λοιπόν να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η κατοχή ωών, γιαουρτιών καθώς κι επιδορπίων γιαουρτιών, με ή χωρίς λιπαρά.

Πρώτα πρέπει να γίνει εθνικός διάλογος με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών, αλλά και να τεθεί σε όλους του διεθνείς οργανισμούς WHO, UN και ΝΑΤΟ.

Μετά πρέπει να δοθεί το προσχέδιο νόμου σε δημόσια διαβούλευση, να ξεσηκωθούν κατά του νόμου, όλοι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μετά να το ψηφίσουν ομόφωνα όπως πάντα.
Καλή η εικόνα των “αγανακτισμένων πολιτών” που εξεγείρονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν και πάντα δίκιο.
Δεν μπορεί να θεωρηθεί σωστός ο γιαουρτοπόλεμος στις πολιτικές εκδηλώσεις! Δεν μπορεί όποιος έχασε την δουλεία του, την σύνταξη του, μειώθηκε το εισόδημα του, να παίρνει το αυγό ή το γιαούρτι στο χέρι του και να το εκσφεντονίζει σε πολιτικούς που έχουν χάσει τον ύπνο τους για σωθεί αυτή η χώρα, από τους κοπρίτες και τους μη-παραγωγικούς!

Την στιγμή μάλιστα που η δικαιοσύνη εξαντλεί όλη την αυστηρότητα της σε απάνθρωπες ποινές σε συνανθρώπους μας που έχουν εμπλακεί σε βαλίτσες, μίζες. Ο Χριστοφοράκος ζει το μαρτύριο του, εξόριστος στην ψυχρή Γερμανία, ο Μαντέλης αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης και τα υποβρύχια… βυθίζονται!

Τι κάνει, επιτέλους η κυβέρνηση; Όταν σήμερα, μετά από 1 χρόνο μνημονίου γιουχάρουν τους πολιτικούς που μας έσωσαν; Γιατί κουβαλάτε ακόμη φοβικά σύνδρομα και δεν ορθώνετε το ανάστημά σας; Περιμένετε να τελειώσουν τα αυγά από τα ράφια;

Πώς θα αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση αν δεν αντιμετωπίσουμε τα επεισόδια; Περιμένουν να αδειάσουν τα ράφια των Σ/Μ; Μήπως ο κ. Παπανδρέου περιμένει να εισπράξει «κάτι» από την αναταραχή και τα επεισόδια; Μήπως σκοπεύει να ανεβάσει το ΦΠΑ;

Οι πολιτικοί ταγοί δεν πρέπει να οδηγούνται από το πεζοδρόμιο. Πρέπει να τονώσουμε το πεσμένο ηθικό των υπουργών μας. Γιατί τα φορτώσαμε όλα στην Κυβέρνηση; Πρέπει, επιτέλους να επιβληθεί ο νόμος. Διότι, όταν δεν επιβάλλεται ο νόμος καταλύεται η έννοια της Δημοκρατίας. Πρέπει να τηρηθεί η ευταξία και καθαριότητα!

Να γίνει η κατοχή ωών, γιαουρτιών καθώς κι επιδορπίων γιαουρτιών, με ή χωρίς λιπαρά ιδιώνυμο, κατάργηση της διακίνησης,

Προτείνω:

1 . Να Πωλούνται όλα τα ωά, γιαούρτια καθώς κι επιδόρπια γιαουρτιών, με ή χωρίς λιπαρά αριθμημένα και μόνο με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας κι άδειας οπλοκατοχής.

2. Να εκδίδονται άδειες αυγοκατοχής και γιαουρτοκατοχής από τα οικεία αστυνομικά τμήματα και να ελέγχετε αν το άτομο είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ή έχει υψηλή χοληστερίνη.

3. Η ομάδα ΔΙΑΣ να έχει μπλόκα σε κεντρικά σημεία πέριξ της Βουλής.

4. Να ελέγχονται οι παραγωγοί μήπως είναι Αλβανοί που προσελήφθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο.

5. Τα ωά, γιαούρτια καθώς κι επιδόρπία γιαουρτιών, με ή χωρίς λιπαρά να φυλάσσονται στα Σ/Μ σε ειδικό χώρο ασφαλείας και το βράδυ να φυλάγονται σε χρηματοκιβώτιο.

6. Να αγοραστούν εκπαιδευμένοι σκύλοι για την φύλαξη αεροδρομίων και των συνόρων, για τυχόν παράνομη προσπάθεια εισόδου στην χώρα από τρομοκρατικές ομάδες του εξωτερικού ωών, γιαουρτιών καθώς κι επιδορπίων γιαουρτιών, με ή χωρίς λιπαρά. Οπώς η Yogurt Meinhoff, η 17%, Briggate Kota, η Egg Qaeda, Santiganistas.

7. Να γίνει διαχωρισμός των αυγών σε μαλακά (ωμά) και σκληρά (βραστά).

8. Να απαγορευτεί το Continental Breakfast στα ξενοδοχεία.

9. Να δοθεί επίδομα καθαριστηρίου σε όλους τους Υπουργούς, βουλευτές και τους συνοδούς τους.

10. Να δημιουργηθεί, τέλος ειδική μονάδα καταστολής ασύμμετρων αυγών με ειδικά καθαριστικά και απολυμαντικά.

Αναρτήθηκε από ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ

«Μαϊμού» μείωση στα διόδιαΕλπίζω να μην δω πανηγυρισμούς γιατί θα είμαστε για τα πανηγύρια… Γιατί μπορεί Ρέππας, Παπακωνσταντίνου να πρότειναν στους εργολάβους των διοδίων, μείωση για 3 χρόνια του αντιτίμου κατά 25% - 30% για τα κατασκευασμένα τμήματα και κατά 50% για τα υπό κατασκευή, υπάρχει, όμως, μια υποσημείωση που μας αφορά όλους… «το Δημόσιο αναλαμβάνει το κόστος της μείωσης για τα επόμενα 3 χρόνια». Με απλά λόγια, θα πληρώνουμε μειωμένα διόδια στο γκισέ και οι εργολάβοι θα παίρνουν τη διαφορά από το κράτος… Μπράβο, τους κόλλησαν στον τοίχο…

πηγή: Το Ποντίκι