Μετρητής

Κυριακή, Δεκεμβρίου 14, 2008

Η φίλη μου η Μπάτση και η Τέταρτη εξουσία των νταβατζήδων.

Αρθράκι του Μάκη Μίχου


Τα έχασα προχτές στο Βόλο μελετώντας τη δράση της αστυνομίας. Είχαν μαζευτεί όλοι οι αστυνομικοί τριγύρω από το Διοικητικό μέγαρο της αστυνομικής διοίκησης και γύρω από το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Νικολάου. Μόνο αυτά τα κτίρια προστάτευαν οι αστυνομικοί μας κι άφηναν την πόλη στο έλεος των κουκουλοφόρων.

Έπρεπε να σωθεί το κύρος της αστυνομίας ή εφαρμοζόταν το πανάρχαιο σχέδιο;

Έπρεπε να γίνουν οι καταστροφές για να εξεγερθεί η κοινή γνώμη;

Ευτυχώς οι εξεγερμένοι νέοι κατέστρεψαν μόνο τράπεζες κι άφησαν ανέγγιχτες όλες τις περιουσίες των συμπολιτών μας. Οι τράπεζες θα μπορέσουν να επανορθώσουν αυτές τις ζημιές με τα 28 δισεκατομμύρια, που τους χάρισε η κυβέρνηση προνοώντας όλα τα κακά που θα πέφτανε πάνω τους.

Είναι προνοητικές οι κυβερνήσεις μας για τις φτωχές τράπεζες. Για τα λαϊκά στρώματα δε νοιάζονται, αλλά αυτά μπορούν να αυτοσυντηρηθούν…


Αυτά γίνονταν στην πόλη και τα τοπικά κανάλια ορμούσαν με τις κάμερες μέσα στις φωτιές με κομμένη την ανάσα και με υστερικές κραυγές να δείξουν το μέγεθος αυτής της καταστροφής. Συντόνιζαν τις κάμερες με τέτοιο τρόπο που θα τους ζήλευε κι ο πιο ικανός σκηνοθέτης.

«Καίγεται ο φούρνος στη διασταύρωση Γκλαβάνη κι Αλεξάνδρας» ούρλιαζαν.

Ο φούρνος δεν καιγόταν, απλά η κάμερα πρόβαλε με τρόπο τους καιγόμενους κάδους απορριμμάτων πάνω στο φούρνο…

Δεν έβαλαν φωτιά στο φούρνο οι μπάχαλοι. Μόνο κάδους έκαιγαν κι ο Δήμος έτριβε τα χέρια του που θ’ αγόραζε καινούριους…

Την άλλη μέρα κιόλας ζήτησε από το Νάκο οικονομική ενίσχυση κι αν τους τη δώσει ο υπουργός θα είναι υπόλογος στους ψηφοφόρους του.


Υ.Γ.

Άνοιξα το ΑΛΦΑ κάποια στιγμή το βράδυ της Τρίτης. Ο νταβατζής που παρουσίαζε τα γεγονότα στην Αθήνα επανέλαβε πέντε φορές σπαρακτικά πως καίγεται η Νομική. Ήταν και οι δυο μου γιοι μέσα κι ανησύχησα. Ευτυχώς μίλησα με τον ένα στο κινητό και μου έσβησε άμεσα την ανησυχία μου…

Πόσοι γονείς άραγε ανησύχησαν εκείνο το βράδυ;

Η τρομοκρατία των νταβατζήδων είναι χειρότερη απ’ αυτή των κουκουλοφόρων.