Μετρητής

Τετάρτη, Απριλίου 21, 2010

Μια πράξη γενναία μέσα στην κρίση.


Είχαμε ξεκινήσει μαζί τη συνδικαλιστική μας πορεία με τον Ντούρο.

Μέσα από διαφορετικά στρατόπεδα.

Το ΠΑΣΟΚ είχε καταφέρει να κομματικοποιήσει το συνδικαλισμό…

Πάλεψε αγνά ο Ντούρος, αλλά και δογματικά.

Άργησε να καταλάβει πόσο μακριά απ’ το σοσιαλισμό βρισκόταν ο τυχοδιωκτισμός του ΠΑΣΟΚ.

Τον αφήσαμε αυτόν τον τυχοδιωκτισμό αλώβητο.

Οι λίγοι που τον πολέμησαν έμειναν εκτός τειχών…

Σήμερα όμως ο Ντούρος ορθώνει το ανάστημά του.

Υποβάλλει την παραίτησή του απ’ τη θέση του διευθυντή.

Παραθέτω την αίτηση παραίτησής του.

Και τον συγχαίρω καθυστερημένα και χωρίς άλλα σχόλια.

Τα σχόλια δικά σας.

ΠΡΟΣ : 1Ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας

Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας

Ενταύθα

Θέμα: Αίτηση παραίτησης. ( 1η )

Παρακαλώ να δεχθείτε την αίτηση παραίτησής μου για τους παρακάτω λόγους:

1ον. Το τελευταίο διάστημα κάθε έννοια νομιμότητας, που προστατεύει τους αδυνάτους, έχει καταρρακωθεί καθώς νόμοι του περασμένου αιώνα – αποτέλεσμα αγώνων και θυσιών πολλών γενεών – ( επίδομα αδείας, εορτών κ.τ.λ.) καταργούνται « εν μιά νυκτί» και ταυτόχρονα για πρώτη φορά, στην ιστορία της εξαρτημένης μισθωτής εργασίας μεταπολεμικά, μειώνονται οι ονομαστικές αποδοχές των Δημοσίων Υπαλλήλων και μάλιστα δραστικά.

2ον. Η αναξιοπιστία των πολιτικών και συνεκδοχικά των κυβερνώντων έχει πλέον περισσέψει, αφού άλλα υπόσχονται προεκλογικά – για να υφαρπάξουν την ψήφο – (αυξήσεις στο ύψος του πληθωρισμού) και εντελώς τα αντίθετα πράττουν μετεκλογικά κοροϊδεύοντας και εξαπατώντας κατά τον πιο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο, πρώτα απ΄ όλα τους ψηφοφόρους τους και βεβαίως κι εμένα ως πολίτη.

3ον. Ενώ προηγήθηκαν, σχετικά πρόσφατα, τρεις (3) τον αριθμό νόμοι (Σουφλιά, Ρέπα, Πετραλιά) που υποτίθεται έλυναν κάθε φορά το Ασφαλιστικό, φαίνεται ότι δεν ήρκεσαν και χρειάζονται άλλοι τρεις καινούργιοι (ένας για το Δημόσιο, ένας για τον ιδιωτικό τομέα και ........ ένας για τους ένστολους). Η καταξίωση της ισονομίας και της ισοπολιτείας !

4ον. Ο δημόσιος διάλογος, το μόνο δημοκρατικό μέσο επίλυσης σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, δεν υπάρχει έστω και προσχηματικά (θνησιγενής ήταν ακόμη και η περιβόητη δημόσια διαβούλευση). Ο δημοκρατικός διάλογος έχει αντικατασταθεί από την τρομοκρατία των Μέσων Μαζικής ενημέρωσης και τα έξυπνα «παπαγαλάκια» τους που δίκην κυβερνητικού εκπροσώπου ανακοινώνουν κάθε βράδυ μαζί με τις «φαμίλιες» τους τα επόμενα μέτρα που πρόκειται να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Ο μόνος – μυστικός - διάλογος που γίνεται είναι αυτός που πραγματοποιείται μεταξύ της νόμω κρατούσης Ελληνικής πολιτείας από τη μια μεριά και των Βρυξελλάνθρωπων και διεθνών τραπεζιτών (τοκογλύφων) από την άλλη.

5ον. Για πρώτη φορά, στα 34 χρόνια υπηρεσίας μου, αισθάνομαι τόσο ανυπεράσπιστος, καθώς δεν περιμένω τίποτα πλέον από τις κατευθυνόμενες, συμβιβασμένες και γιαυτό παράλυτες συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΟΛΜΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ).

Επιπλέον, αδυνατώ να προσφύγω στη δικαιοσύνη (εγχώρια και Ευρωπαϊκή) - λόγω οικονομικού κόστους - για όσα αδικήματα διαπράχθηκαν ήδη ή πρόκειται να διαπραχθούν εις βάρος μου.

6ον. Μέσα σ’ αυτό το κλίμα προϊούσας παρακμής και κρίσης θεσμών, δομών και αξιών νιώθω εξαιρετικά προδομένος, ταπεινωμένος και ηθικά πλήρως εξουθενωμένος αδυνατώντας στο εξής να προσφέρω όσες υπηρεσίες πρόσφερα σ’ ένα κράτος που δεν διαφέρει και πολύ από έναν κοινό ψεύτη και κλέφτη και το οποίο ανυποψίαστα και με περισσή αφέλεια υπηρέτησα 34 ολόκληρα χρόνια ως δάσκαλός και 28 μήνες ως στρατιώτης, θητεία την οποία καλούμαι τώρα να εξαγοράσω.

7ον. Φοβούμαι ότι ο καινούργιος ασφαλιστικός νόμος – πέρα από την ανασφάλεια και τον τρόμο που θα ενσπείρει – θα συσσωρεύσει άμεσα νέες αδικίες από τις οποίες δεν μπορεί παρά κάποιες να εγγίξουν κι εμένα. Αναρωτιέμαι αν άραγε η σύνταξη που θα πάρω - αν το θέλει ο Θεός - θα είναι αυτή που θα δικαιούμαι αυτή τη στιγμή ή κάποια άλλη μειωμένη που θα προβλέπει ο νέος νόμος αμέσως μετά την ψήφισή του. Η πικρή μου πείρα δεν μου επιτρέπει να εμπιστευτώ πλέον τις διαβεβαιώσεις και τα γνωστά ΔΕΝ -τρία ή περισσότερα - των κάθε φορά κυβερνώντων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, εξωθούμαι - παρά την θέλησή μου - σε παραίτηση από τη θέση του Διευθυντή του 8ου Γυμνασίου Βόλου καθώς δεν επιθυμώ να γίνω συνένοχος στο έγκλημα της ονομαστικής μείωσης των αποδοχών των συναδέλφων μου (κοινώς κλέψιμο) υπογράφοντας τις σχετικές μισθοδοτικές καταστάσεις ως εκκαθαριστής αποδοχών. Κάτι τέτοιο θεωρώ ότι είναι νομικά μετέωρο - η κλεπταποδόχος εγκύκλιος δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη στα σχολεία – και κυρίως ηθικά ανεπίτρεπτο και ως εκ τούτου αρνούμαι να το πράξω.

Τέλος το αμείλικτο ερώτημα αυτή τη στιγμή που πηγαία νομίζω ξεπηδάει από κάθε ανθρώπινη ψυχή και είναι ανάγκη τίμια και ειλικρινά να απαντηθεί από όλους είναι:

Άραγε δεν δικαιούται ένας άνθρωπος - μισθωτός - σ΄ αυτόν τον ψεύτικο κόσμο, λίγο πριν πεθάνει, να ζήσει ήρεμα και ήσυχα και κυρίως με αξιοπρέπεια ;

Βόλος 14 - 4 - 2010 Ευπειθέστατος Δια Βίου υπήκοος Υμών

Χρήστος Ντούρος

Διευθυντής 8ου Γυμνασίου Βόλου

Αριθμός Πρωτοκόλλου κατάθεσης στη Διευθ. 1167/15-4-2010