Μετρητής

Τρίτη, Μαρτίου 30, 2010

Εις ώτα μη ακουόντων


Από indymedia

Κράτος και ΜΜΕ ασελγούν σε έναν νεκρό 15χρονο πρόσφυγα

Το βράδυ της Κυριακής 28 Μάρτη ένα 15χρονο παιδί, πρόσφυγας από το Αφγανιστάν σκοτώθηκε μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στα Πατήσια, ενώ η 11χρονη αδελφή και η μητέρα του τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται. Η έκρηξη, σύμφωνα με τους μπάτσους, προκλήθηκε από μηχανισμό αποτελούμενο από σιδερένιο σωλήνα και εκρηκτική ύλη, τον οποίον βρήκαν στα σκουπίδια τα οποία έψαχναν καθημερινά προσπαθώντας να επιβιώσουν στη "γη της επαγγελίας", μακρυά από την πατρίδα τους την οποία αναγκάστηκαν να αφήσουν μη μπορώντας να επιβιώσουν εξαιτίας του ιμπεριαλιστικού πολέμου που οι σύγχρονοι σταυροφόροι έχουν κηρύξει. Συμμέτοχος στην κατοχή του Αφγανιστάν είναι και το ελληνικό κράτος.

Η "γη της επαγγελίας" των σταυροφόρων προσφέρει απλόχερα στους πρόσφυγες αλλά και στους οικονομικούς μετανάστες δουλικές συνθήκες εργασίας, αστυνομικούς βασανισμούς και εξευτελισμούς, πείνα, ή εναλλακτικά μια θέση στη κοινωνία του καταναλωτικού ονείρου, της επίπλαστης ευμάρειας με αντάλλαγμα την υποταγή και ενσωμάτωση στο σύστημα.

Αμέσως μετά την έκρηξη έπιασε δουλειά η τρομοδημοσιογραφία και τα παράγωγά της, ο ιδιοτελής κιτρινισμός της blogoσφαιρας.Το σενάριο στήθηκε. Πριν ακόμα δοθούν στη δημοσιότητα στοιχεία, είχε έρθει η καταδίκη! Τη χυδαιολογία συμπλήρωσε παρέμβαση του Χρυσοχοΐδη, σε μια ακόμη προσπάθεια να παραπλανήσει και να δημιουργήσει συναίνεση στην κρατική καταστολή και την ανελευθερία.

Στο επικοινωνιακό λοιπόν κομμάτι, το καθεστώς μοίρασε τις αρμοδιότητες της παραπληροφόρησης, ή πάρθηκαν ακόμη και από μόνες τους από φιλήσυχους και ευαίσθητους δημοσιογράφους ή σταρ της TV, που άδραξαν την ευκαιρία να συκοφαντήσουν τα κινήματα και τον ένοπλο αγώνα.

H Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, η οποία κατονομάστηκε από όλους τους παραπάνω σαν υπεύθυνη, με ανακοίνωση ΜΗ Ανάληψης, καταρρίπτει ένα ένα τα σημεία στα οποία στηρίχτηκε η παραπληροφόρηση και ο επικοινωνικός πόλεμος του καθεστώτος. Η ανακοίνωση απορρίπτεται, αφού χαλάει το μαγείρεμα και το κυνήγι μαγισσών στο οποίο είναι πρόθυμοι να επιδοθούν.

Μετά την κοινωνία των ρουφιάνων, σειρά έχει η κοινωνία των πολιτών-δικαστών που καταδικάζουν χωρίς στοιχεία οποιονδήποτε του υποδειχθεί! Όλοι οι παραπάνω απόλυτα συντεταγμένοι με τις επιταγές της εξουσίας, θυμούνται επιλεκτικά τους μετανάστες και αναφέρονται σ΄ αυτούς με οίκτο, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν συναισθηματική φόρτιση και τελικά κλίμα, ενώ αντίθετα στις αμέτρητες επιθέσεις, δολοφονίες και βασανισμούς μεταναστών από την κρατική καταστολή στη "γη της επαγγελίας..." δεν άνοιξαν ποτέ το στόμα τους να καταδικάσουν κανέναν. Τα κοράκια κάνουν πολιτική πάνω στο πτώμα του παιδιού και η κυριαρχία καλύπτει τα εγκλήματά της προσφέροντας σπίτι και εισόδημα στην οικογένεια. Οι μετανάστες είναι άξιοι ζωής-επιβίωσης μόνο όταν μπορούν να χρησιμοποιηθούν επικοινωνιακά.

Αυτό δεν είναι απλά επικοινωνιακός πόλεμος, είναι αλητεία!