Μετρητής

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 03, 2010

ΓΛΩΣΣΑΡΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

-Αγωνιστής της Δημοκρατίας: Κάτοικος Εκάλης, με βίλλα 500 τ.μ., play-room και πισίνα.
-ΑΕΠ: Αναμενόμενη Ελληνική Παρακμή (μετά το 1981).
-Αλαβάνος Αλέκος: Γραφικός εισοδηματίας, με έντονο υπαρξιακό πρόβλημα.
-Αξιοκρατία: Παρέα, κουμπάροι, γκόμενες, φιλαράκια.
-Βελανίδια: Τα τρώγανε οι Ευρωπαίοι, όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες. Τώρα θα τα φάμε εμείς.
-Βουλή: Καραγκιόζ Μπερντέ.
-Βουλγαράκης Γιώργος: Νεωτερικός Έλληνας φιλόσοφος ("Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό").
-Γενιά του Πολυτεχνείου (ή Poulitechniou): Βλ. Πιράνχας.
-Δεσμεύομαι: Κοροϊδεύω.
-Δεσμεύομαι προσωπικά: Σας έχω χεσμένους, κορόιδα!
-Διαφθορά: Λαϊκό, προοδευτικό κίνημα στον Δημόσιο Τομέα. .
-Ελλάδα: Closed due to moral and financial bankruptcy. IMF
-Εντιμότητα: Χαρακτηριστικό του ντόπιου μειονοτικού Ελληνισμού.
-Καραμανλής Κώστας: Πρώην εικονικός πρωθυπουργός.
-Καρατζαφέρης Γιώργος: ± Adolf Hitler x Che Guevara + ? : Εκκλησία - Μητσοτάκης x Συναγερμός = Μακριά.
-Κομμουνιστής: Δυστυχής που πάσχει από μανιοκατάθλιψη. Δεν τολμάει να κοιταχτεί στον καθρέφτη, μην και δει την πραγματικότητα.
-Μαύρο χρήμα: Η "λοκομοτίβα" της ελληνικής αγοράς.
-Μεϊμαράκης Γιώργος: Πολλά βαρύς, με πέντε μπουρμπουλήθρες.
-Μπακογιάννη Ντόρα: Passionaria des arloumbas.
-Παπανδρέου Γιώργος ή Yorgo ή Pedi: Η συνέχεια και το τέλος της ταινίας, "Η κατάρα των Παπανδρέου". Το επεισόδιο προσφέρουν το State Department και η CIA.
-Παπαρήγα Αλέκα: Δύσμορφο ανθρωποειδές. Λέγεται πως προέρχεται από κατεψυγμένο σπέρμα του Λένιν.
-Παυλόπουλος Προκόπης: Εκφυλισμένο είδος αιλουροειδούς. Δραπέτης ευρωπαϊκού ζωολογικού κήπου που δεν επιθυμεί την επιστροφή του.
-Πετσάλνικος Φίλιππος: Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Για να μετρήσεις το IQ του, χρειάζεσαι πηγάδι.
-Σημίτης Κώστας: Ακριβή κούκλα, made in China, που φωνάζει Ισχυρή Ελλάδα! Έχει αποσυρθεί από την αγορά ως επικίνδυνη.
-Τζιπ: Όπως Τζίπσυ.
-Τσίπρας Αλέξης: Το γλωσσάρι αυτό δεν ασχολείται με χυδαία cartoons.
-Φιλότιμο: Η λέξη έχει απαλειφθεί.

Ελληνική επιστημονική φαντασία...

Η ΜΟΝΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ Οι χιλιάδες που δεν πληρώνουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Οι Επιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών & Εργαζομένων τα άτομα, οι σύλλογοι, οι συνελεύσεις και οι πρωτοβουλίες που απαρτίζουν το πανελλαδικό συντονιστικό http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/, η πιο μαχητική και αδιάλλακτη συνισταμένη του κινήματος κατά των διοδίων, αρνήθηκε την πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας για μια πανελλαδική συνάντηση στο ΔΙΟΝ στις 2 Οκτώβρη, αντιπροτείνοντας μια πανελλαδική συνάντηση όλων των κινήσεων να γίνει μετά τις περιφερειακές εκλογές.

Η αιτιολογία ήταν σχετικά προφανής, καθώς μας προβλημάτισε η στάση κινήσεων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργανώσαμε «Πάμε ΔΕΘ, σηκώστε τις μπάρες!» στις 11/9, οι οποίες εγκατέλειψαν τη δράση για να τρέξουν πίσω από υποψήφιο περιφερειάρχη.

Τα γεγονότα όμως μας έχουν επιβεβαιώσει, καθώς υποψήφιοι περιφερειάρχες και λοιποί τοπάρχες, από Αττική μέχρι Μακεδονία, μαζί με εκπροσώπους των κινήσεων που συμμετείχαν στο ΔΙΟΝ έχουν δείξει ένα όψιμο ενδιαφέρον για το κίνημά μας, ενώ βουλευτές περιοχών όπου τα διόδια έχουν φυτρώσει σα μανιτάρια δηλώνουν ότι «δεν ήξεραν τι ψήφισαν» την εποχή που υπερψήφιζαν τα νομοσχέδια εκχώρησης των δημοσίων δρόμων σε ιδιωτικές εταιρείες!

Στο ΔΙΟΝ συνέβησαν και άλλα απαράδεκτα γεγονότα που σχετίζονται με τη δράση της εθνικιστικής ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, γεγονότα που καταγγείλαμε άμεσα για να λάβουμε την παρακάτω απάντηση:

«Το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων ουδέποτε προσκάλεσε οποιοδήποτε μέλος του "Πατριωτικού Συνδέσμου" ή άλλης παρόμοιας κομματικής οργάνωσης να συμμετέχει στις διαδικασίες του.

Δεν συντασσόμαστε με δυνάμεις που στρέφονται κατά των κινημάτων πολιτών και της δημοκρατίας. Στο Πανελλαδικό Συντονιστικό άλλωστε δεν συμμετέχουν κόμματα ή πολιτικές οργανώσεις αλλά μόνον Επιτροπές Αγώνα. Από την άλλη μεριά ούτε μπορεί ούτε θέλει να απαγορεύσει σε οποιονδήποτε να βρεθεί σε όποιον δημόσιο χώρο, όπως βρέθηκαν κάποια μέλη του λεγόμενου "Πατριωτικού Συνδέσμου" στην δημόσια ανακοινωμένη συγκέντρωση που έγινε στα διόδια Λεπτοκαρυάς το Σάββατο 2/10. Τέτοιες νοοτροπίες απαγόρευσης έχουν ανελεύθερη βάση και εξέλιξη, άσχετα με το πώς αρέσκονται να αυτοαποκαλούνται κάποιοι που τις έχουν.

Είναι καιρός να σταματήσει η ανεύθυνη συκοφαντία των κινημάτων πολιτών από κάποιους λίγους που δεν συμμετέχουν σ' αυτά για να νομίζουν ότι έτσι διατηρούν αλώβητη την ιδεολογική τους καθαρότητα και λύνουν το υπαρξιακό τους πρόβλημα. http://www.otoposmou.gr/ »

Όμως πέρα από τη συντονισμένη δράση εθνικιστικών στοιχείων, με τα οποία το κίνημά μας δεν έχει, ούτε θέλει να έχει σχέση, μια σημαντική μετατόπιση των στόχων των συμμετεχόντων στο ΔΙΟΝ είναι ορατή: Η «κόκκινη γραμμή» είναι η λειτουργία νέων διοδίων, όχι η πλήρης κατάργησή τους, η κατασκευή παράπλευρων δρόμων για τους φτωχούς και η χρήση των εθνικών οδών από τους έχοντες και κατέχοντες, η παράταση των ληστρικών συμβάσεων με δήθεν «καλύτερους όρους για τον πολίτη» και στο τέλος η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με ένα επίσημο συνομιλητή, δηλαδή το «πανελλαδικό συντονιστικό του ΔΙΟΝ».

Η μετατόπιση των στόχων του κινήματος στοχεύει σε «ένα δίκαιο κράτος», σε συνθήκες οικονομικής χρεοκοπίας και ιδιωτικοποίησης όλων των κοινωνικών αγαθών, την εποχή που η κοινωνική οργή γι αυτό το κράτος ξεχειλίζει. Όταν ακόμα και αθλητικές εφημερίδες υποστηρίζουν ότι αυτό το κράτος πρέπει να πάει στη χωματερή, μαζί με το πολιτικό προσωπικό που το υπηρετεί, τελικά υπάρχουν πολλοί που θέλουν να συνδιαλλαγούν μαζί του και να το σώσουν.

Οι Επιτροπές Αγώνα παλεύουν για την πλήρη κατάργηση των διοδίων με κεντρικά συνθήματα «Ελεύθεροι δρόμοι και χώροι για όλους», ένα σύνθημα που διαβάζεται κι ανάποδα, «Όλοι στους δρόμους για την ελευθερία».

Καλούμε όλους τους συναγωνιστές να διαχωρίσουν άμεσα τη θέση τους από το «πανελλαδικό συντονιστικό του ΔΙΟΝ», το οποίο προλειαίνεται σε διαπραγματευτή του κινήματος με τις εταιρείες διοδίων. Απορρίπτουμε τις θέσεις τους και τη στάση τους γιατί σ’ αυτή τη κοινωνία μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους που δεν πληρώνουν τα ληστρικά χαράτσια, δεν διαπραγματευόμαστε ούτε τη φυλακή μας ούτε τους δεσμοφύλακές μας, ούτε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στα κάτεργα.

Καλούμε όλες τις κινήσεις κατά των διοδίων να συμμετάσχουν στην πανελλαδική μας συνάντηση που θα γίνει αμέσως μετά τις περιφερειακές & δημοτικές εκλογές, όπως έχουμε ήδη δεσμευτεί.

Σηκώνουμε όλες τις μπάρες που φράζουν τη ζωή μας!

Η μόνη κόκκινη γραμμή είμαστε εμείς, οι χιλιάδες που δεν πληρώνουμε τη κρίση ενός κράτους που πρέπει να πάει στη χωματερή.

12/10/2010

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/