Μετρητής

Πέμπτη, Μαρτίου 04, 2010

Λυρισμός Φωτόπουλου

Στην αρχή ήρθε κάποιο μήνυμα
για τις αμοιβές των δημοσιοκάφρων της ΕΡΤ.
Δεν το δημοσίευσα στο blog μου,
γιατί πίστευα πως είναι γνωστό σε όλους.
Ύστερα μου ήρθε από κάποια φίλη
το κείμενο του Φωτόπουλου που ακολουθεί.
Έκανα το λάθος(;)ν’ απαντήσω στη φίλη
και η απάντησή μου έφτασε ως δια μαγείας
εις χείρας Φωτόπουλου.
Πήρα την αυστηρή του απάντηση
και του απαντώ σήμερα.
Διαβάστε όμως πρώτα το κείμενο Φωτόπουλου.
Με βρίσκει σύμφωνο σε πολλά
κι εχθρικό σ’ άλλα τόσα…

----------------------------------------------------------------

Ειναι η πρωτη φορα που παιρνω το θαρος να απευθυνθω για την απαντηση μου σε forwarded mail, οχι μονο προς τον τελευταιο αποστολεα, αλλα και προς ολους τους προηγουμενους "κρικους της αλυσιδας", απο τους οποιους κανενα δε γνωριζω προσωπικα . Ως αγνωστος λοιπον, παρακαλω να μην εκληφθη καμμια φραση μου ως προσβλητικη, ή εστω απλως ως δηκτικη προς το συνολο των "κρικων της αλυσιδας" .

Δεν εχω ΚΑΜΜΙΑ σχεση με την ΕΡΤ και δε γνωριζω δυστυχως κανενα δημοσιογραφο .
Παρακαλω, μη βγαλετε κανενα συμπερασμα, αν δε διαβασετε το μαιηλ μεχρι το τελος .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Αναφερομενος κυριως στους δημοσιογραφους - κριτες της λιστας (αλλα και σε ολους μας), δε μπορω παρα να επισημανω πως το πιο ευκολο και προσφιλες πραγμα σ' αυτη τη ζωη, ειναι η κριτικη των αλλων οταν μαλλιστα βασιζεται σε μισες αληθειες ή στις μισες, απο τις σχετικες με το θεμα, αληθειες .
Αν θελουμε λοιπον να ειμαστε αντικειμενικοι, η λιστα αυτη, θα επρεπε να συνοδευεται με τις αντιστοιχες λιστες των ιδιωτικων καναλιων, καθως και με λιστες των ποσων των μεταγραφων δημοσιογραφων κλπ !
ΤΟΤΕ θα τριβαμε πραγματικα τα ματια μας (μεχρι να τα βγαλουμε ισως) !

ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΗ Ο (ΚΑΘΕ) ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΜΕ 324.000 € /ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΗ ΣΤΟ ΣΚΑΙ, ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΣΑΙΖΟΝ, ΦΑΝΤΑΣΘΗΤΕ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΚΕΙ !

Εκτος κι αν εφυγε απο ευθιξια, γιατι μετα τη δημοσιοποιηση της λιστας, η αληθεια ειναι πως αρχισε ομαδικο χαρακιρι στην ΕΡΤ (το 'χει αυτο η φυλη μας), οπότε, για να σωση τη τιμη του, πηγε στο Σκαϊ ...ΑΜΙΣΘΙ !

Δε βλαπτει εδω να επισημανω πως ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των εξοδων λειτουργιας αλλα και των ΚΕΡΔΩΝ των ιδιωτικων σταθμων, καλυπτεται απο ΕΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ, μεσω της ενσωματωσης των εξοδων διαφημισης των προϊοντων στα ιδια τα προϊοντα .
Τα ποσα αυτα, ειναι τα ΑΜΕΣΑ ΕΣΟΔΑ των ιδιωτικων τηλ. σταθμων .
Να προσθεσουμε τωρα σ' αυτα και τα ΕΜΜΕΣΑ ΟΦΕΛΗ για τους καναλαρχες, που παραμενουν θολα (και πολλα !), οπως, πχ, εξασφαλιση δημοσιων εργων, αλλα και δυνατοτητα αποτελεσματικης ασκησης πιεσεων προς τις κυβερνησεις .
Αν σκεφθουμε ΠΟΣΟΙ ραδιοφωνικοι και τηλεοπτικοι σταθμοι λειτουργουν στη χωρα, τα εσοδα των οποιων προερχονται απο τη διαφημιση, καταλαβαινουμε ποσο μεγαλο ειναι το ποσοστο της τιμης ενος προϊοντος που πληρωνουμε, ...ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ! ! !

Ας μην ακουσω εδω τη γνωστη φραση των καρμιρηδων, "γιατι να με χρεωνουν υποχρεωτικα μεσω ΔΕΗ με τελος υπερ της ΕΡΤ", γιατι θα αηδιασω, καθως συνηθως αυτη η φραση ακουγεται απο ιδιοκτητες ...CAYENNE !
Τα 8,78 € ΑΝΑ ΔΙΜΗΝΟ που πληρωνω (σε λογαριασμο 650 € !), δεν ειναι καν σεξουαλικη παρενοχληση, μπροστα στο αγριο σεξ που υφισταμαι καθημερινα απο το φορολογικο μας συστημα . Αντιστοιχουν δε, σε ΜΙΑ κυριακατικη εφημεριδα το μηνα ! ! ! Τα πληρωνω λοιπον ευχαριστως, μονο και μονο για να μη τρωω στη μαπα τα πουσταρια που εχουν κατακλυσει ΟΛΑ τα ιδιωτικα καναλια, καθως και τις εκπομπες "σουπερ σκουπιδια" .
(ΔΕ ζητω συγγνωμη για λεξεις που ολοι χρησιμοποιουμε χωρις αιδω πια, και πολυ καλα κανουμε οταν κατι δε λεγεται αλλοιως) .
Γιατι, και ο πλεον κακοπιστος, δε μπορει να αμφισβητηση, πως η ΕΡΤ διαθετει ενα "κλικ" περισσοτερη σοβαροτητα απο καθε ιδιωτικο καναλι .

Ας ελθουμε τωρα σε ενα αλλο θεμα, που κανεις δεν εχει επισημανει μεχρι τωρα και εμενα τουλαχιστον με θιγει : κατα ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ πλειοψηφια, οι επιτυχημενοι δημοσιογραφοι των ιδιωτικων σταθμων, εκαναν το ξεκινημα τους, εκπαιδευθηκαν, απεκτησαν τη πολυτιμη φημη αλλα και την αντιστοιχη "τιμη" στη πιατσα, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ !
Αφου λοιπον ανεβασαν τη "τιμη της προσωπικης μετοχης τους", απο το μηδεν σε δυσθεωρητα υψη ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΟΔΑ, τη παρατησαν ολοι (την ΕΡΤ) και εφυγαν για "αλλες γκομενες", αρνουμενοι τη πατροτητα του ...παιδιου τους απο το πρωτο γαμο !
Φευγοντας, πηραν ολοι μαζι τους, τη προικα απο τη πρωτη τους "γυναικα", με την οποια πια, πουλησαν μουρη στην επομενη γκομενα !
Το ιδιο εκανε και προσωπικο αλλων ειδικοτητων, που εχοντας ωριμασει επαγγελματικα ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ, ξαφνικα βρεθηκε να στελεχωνη απο τις πρωτες (κρισιμες, οπως καθε αρχη) μερες, τα ιδιωτικα καναλια .

Κατι σαν καποιους αξιωματικους της Πολ. Αεροποριας, που αφου εκπαιδευθηκαν με (τεραστια) δημοσια εξοδα, τη κοπανησαν νωρις και πηγαν ετοιμοι στη πολιτικη αεροπορια, ανταγωνιζομενοι αθεμιτα οσους ξεπαραδιαστηκαν για να παρουν τα πτυχια τους .
Ή, ακομα, αξιωματικους του Πολ. Ναυτικου, που βρεθηκαν ξαφνικα στο εμπορικο ναυτικο, μερικοι και ως εφοπλιστες !

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΑ !

23.000 € το μηνα, δικαιολογουνται (?) μονο σε μονιμο πολεμικο ανταποκριτη, στη πρωτη γραμμη του μετωπου .

Ομως,
οποιος ειναι ειλικρινης, ας αναρωτηθη, ΠΟΣΑ θα ζητουσε για να ξυπνα ΚΑΘΕ μερα στις 04:00', να προετοιμαζη ΚΑΘΕ μερα την - παντοτε - πολυπλοκη ειδησεογραφια και τελος, να τη παρουσιαζει ζωντανα σε 3ωρες ή 4ωρες εξουθενωτικες εκπομπες .
Μετα, αν ειναι πολυ ειλικρινης, ας αναρωτηθη, ΠΟΣΑ θα ζητουσε ως ανταλλαγμα για την επακολουθη και αναποφευκτα πολυ αυξημενη δημοτικοτητα του .
Οταν απαντηση στα δυο αυτα, ισως, λεω, ισως, διαπιστωσει οτι οι απαντησεις του εχουν πολυ ...ΛΥΡΙσμο !

Το ιδιο ακριβως που θα συμβη σ' αυτη την απιθανη χωρα, οπου αν παρης οποιονδηποτε διαμαρτυρομενο - ΜΕΓΑ ΚΡΙΤΗ και τον βαλης στη θεση του κρινομενου, θα γινη δυο φορες χειροτερος απ' αυτον ! Και η διαμαρτυρια του τυπου "απο που κι ως που παιρνετε τοσα λεφτα εσεις", αν αποδοθη με ειλικρινεια, σημαινει "γιατι να παιρνετε τοσα λεφτα ΕΣΕΙΣ αντι να τα παιρνω ΕΓΩ ?"

ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΕΓΚΡΙΝΩ . Ποιος με ρωτα, αλλωστε .

Ομως,
αν σε οποιον απ' ολους μας, που διαμαρτυρομαστε για το παραπανω, πουν οτι θα διορισουν το παιδι του στην ΕΡΤ, ξαφνικα θα παθη τη γνωστη νεοελληνικη ασθενεια της ΜΟΥΓΓΑΣ και θα τη κανη με ελαφρα πηδηματακια !

Αυτη η μονιμη ελλειψη ειλικρινειας προς τον εαυτο μας, αποδεικνυει πια πως ομαδικα, ως λαος, γεμιζουμε τα παντελονια μας, μονο με το πισω μερος μας - την kolara μας, μια και το μπροστινο το ξεπουλησαμε προ πολλου .
Και λαος χωρις ...ουμπαλα, υιοθετει αμεσως τη νοοτροπια του "να ψοφηση η κατσικα του γειτονα", ανοιγοντας το δρομο στο "διαιρει και βασιλευε" .
Αυτο θελουμε τελικα ?
Αυτο φερνει ομως η μιση αληθεια, ή οι μισες απ' τις αληθειες !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Υ.Γ. 1. Δεν εχω συγγενεις στην ΕΡΤ .

Υ.Γ. 2. Δε χρησιμοποιω τονους, οχι επειδη δε σεβομαι τη γλωσσα μου, αλλα λογω μονιμης ... βλαβης που υπεστην (!) κατα την αλλαγη σε μονοτονικο, καθως ειμαι "παλαιας κοπης" .





Αυτό είναι το κείμενο του Φωτόπουλου.
Κι αυτές οι ενστάσεις μου:

1. Τον δημοσιοκάφρο της ΕΡΤ τον πληρώνω εγώ.
2. Τη διαφήμιση των ιδιωτικών καναλιών
την πληρώνουν οι ηλίθιοι καταναλωτές.
3. Τη διαφήμιση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης
την πληρώνει πάλι ο ηλίθιος καταναλωτής.
4. Τα ιδιωτικά κανάλια δε μου ζητάνε 8,5 Ευρώ
σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ.
5. Δε γουστάρω να πληρώνω Παναγιωταρέες
και Παπαδόπουλους για ενημέρωση και διασκέδαση.
6. Ούτε Λυριτζήδες.
7. Θα δεχόμουν να πληρώσω κάποιον απ’ αυτούς,
αν πίστευα πως μου μεταδίδει την Αλήθεια.
8. Το κράτος είναι ιδιωτικό πλέον
κι εγώ αρνούμαι να το επιχορηγώ.
9. Λυπάμαι τους ταλαίπωρους δημοσιογράφους,
που χαραμίζουν τόσο χρόνο για την αποβλάκωσή μας
όσο και για…το γέμισμα της τσέπης τους.
10. Λυπάμαι κι αυτούς που τους στηρίζουν.

Στα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, Φωτόπουλε.

Αυτό ήταν το μπουγιουρντί μου
και περιμένω την απάντησή σου.
Και μην ξεχνάς το έσχaτον παράδειγμα:
TVXS…