Μετρητής

Τετάρτη, Μαρτίου 25, 2009

«Μη» κερδοσκοπικές και «Μη» κυβερνητικές οργανώσεις

Εκείνα τα απλοϊκά «ου» των δώδεκα εντολών του Μωυσή με εξόργιζαν πάντα . Ήξερα ότι ήταν εντολές του θεού προς τους κατώτερους κι ότι οι ανώτεροι δεν είχαν κατά νου να υπακούσουν στα «ου» .

Από τα «ου» του Μωυσή φτάσαμε στα σημερινά «μη» . Το κίνημα της γενιάς του ΄60 και του ΄70 εκφυλίστηκε απ’ τον αμοραλισμό της σοσιαλδημοκρατίας και του «σοσιαλισμού» , συντρίφτηκε τελικά από τη νέα Ευρωπαϊκή αυτοκρατορία . Οι «κόκκινοι Κομπετίτ» μεταλλάσσονταν σε υπουργούς .


Πώς μου ήρθε σήμερα κι ασχολήθηκα μ’ αυτές τις οργανώσεις ;

Απλά άκουσα μια δήλωση κυβερνητικών χειλέων , που δήλωσαν ότι θα σταματήσει η επιχορήγηση των «μη» κυβερνητικών και κερδοσκοπικών οργανώσεων . Ψεύτικη μου φάνηκε η δήλωση , μιας και ξέρω πως το κράτος ακουμπάει πάνω σ’ αυτές τις οργανώσεις .

Άκουγα και μέσα στις γιορτές μια διαφήμιση στην ΕΡΑ 2 : «εγώ του χρόνου θα γραφτώ σε μια ΜΚΟ οργάνωση και θα φυτέψω κι ένα δέντρο…» κι αυτό με εξόργιζε περισσότερο . Το κρατικό ραδιόφωνο διαφήμιζε τις ΜΚΟ οργανώσεις…

Είναι η αιώνια ιστορία των αρματολών και των κλεφτών . Όταν κινδυνεύει το κράτος από τους κλέφτες τους χρηματοδοτεί και τους βαφτίζει αρματολούς .

Οι αρματολοί γίνονταν διώκτες των κλεφτών άμεσα .


Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιγράφει τους Οθωμανούς . Οι κλέφτες είναι κλεισμένοι σε υπουργεία , οι αρματολοί αρπάζουν ό,τι μπορούν από τους κλέφτες . Κλέφτες κι αρματολοί συνεργάζονται αρμονικά , όπως συνεργάζονταν και στην τουρκοκρατία . Απλά σήμερα οι κλέφτες επιχορηγούν τους αρματολούς .

Είναι τετραπέρατη η Νέα Τάξη των πολιτικών σήμερα . Προλαβαίνει τους κλέφτες και τους βαφτίζει αρματολούς πριν γίνουν αντάρτες .

Βρήκαν και οι αρματολοί τον τίτλο του «μη» κυβερνητικού κι έτσι κάνουν τώρα εκ του ασφαλούς τους επαναστάτες , χρηματοδοτούμενοι απ’ το ίδιο το κράτος . Η «επανάσταση» τούτη την εποχή χρηματοδοτείται για να εκτονώσει επαναστάσεις . Βρήκαν και τον τίτλο του «μη» κερδοσκοπικού κι αποκρύβουν τις εισπράξεις απ’ το κράτος ή τις πολυεθνικές εταιρίες .

Όσο καταλάβαιναν οι Γραικοί στα χρόνια της Τουρκιάς τη διαφορά ανάμεσα σε κλέφτες κι αρματολούς , άλλο τόσο καταλαβαίνουν και σήμερα αυτά που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και η παγκόσμια μαφία .

Η σημερινή πολιτική μαφία δεν αφήνει να εκδηλωθούν αντάρτικα κινήματα , τα υποκινεί και τα χρηματοδοτεί η ίδια . Το φαινόμενο δράσης - αντίδρασης γίνεται αντιληπτό απ’ τις αποχαυνωμένες τηλεοπτικά μάζες κι αυτές νομίζουν πως «η επανάσταση συνεχίζεται» . Κανείς δεν αντιλαμβάνεται πως όλοι σχεδόν αυτοί οι ακτιβιστές ασκούν κυβερνητικό και κερδοσκοπικό έργο .

Είναι απ’ τις τρελές ιστορίες της εποχής που βιώνουμε . Οργανώσεις που ζουν με επιχορηγήσεις κρατικές τις βλέπουμε να φορούν μια κονκάρδα «μη» κυβερνητική και «μη» κερδοσκοπική , να προβαίνουν σε θεατρικές ακτιβιστικές ενέργειες και να δηλώνουν πως αντιστέκονται κατά της Αρχής .


Όλα γύρω μας είναι θεατρικά χτισμένα , ο Λόγος είναι κι αυτός θεατρικός και οι πολίτες ζουν μέσα σε μια επίπλαστη πραγματικότητα . Η εξουσία γίνεται όλο και πιο πονηρή και ξέρει να μοιράζει φιλέτα στους αυλοκόλακες-επαναστάτες . Αυτοί πάλι με τη σειρά τους ξέρουν να διαχειρίζονται τους πολίτες .

Μ’ αφορμή το σκάνδαλο Ζαχόπουλου άκουσα πως θα κοπούν οι επιχορηγήσεις στις «μη» κυβερνητικές οργανώσεις . Το δήλωσε ο Καραμανλής αυτό , όπως είχε δηλώσει και πριν πέντε χρόνια ότι θα χτυπήσει τους νταβατζήδες της χυδαίας ενημέρωσης των πολιτών .

Όσο πάταξε τους νταβατζήδες άλλο τόσο θα χτυπήσει κι αυτά τα τρωκτικά , που βρίσκουν τρόπους να βόσκουν κοντά στις εξουσίες . Αυτά τα τρωκτικά τρέφονται και τρέφουν και τους νταβατζήδες που τα διαφημίζουν . Μια διατροφική αλυσίδα παρασίτων σέρνεται παντού και μόλις τολμήσεις να την καταγγείλεις περισφίγγει θηλιές γύρω απ’ το λαιμό σου .

Επιστρέφω στο κυρίως θέμα . Πόσες είναι πανελλαδικά αυτές οι οργανώσεις και ποιες είναι οι ετήσιες επιχορηγήσεις τους ; Για ποιο λόγο τις επιχορηγούν όλες οι κυβερνήσεις , αφού αυτές οι οργανώσεις δηλώνουν πως είναι μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές ;

Αντιγράφει η σημερινή ιστορία τους κλέφτες και τους αρματολούς ;

Ρητορικές είναι οι ερωτήσεις κι απαντήσεις δε χρειάζονται . Συριζωμένα άτομα σπεύδουν να επανδρώσουν αυτές τις ομάδες και οι ομάδες ξέρουν να απομυζούν τα αργύρια της εξουσίας .

Εξοργίζομαι όμως όταν βλέπω αυτά τα σερπετά να κουνάνε επαναστατικά αυτή τη φιδίσια ουρίτσα τους . Τα φίδια είναι αγαθοεργά , μόνο τα πολιτικά φίδια είναι επικίνδυνα . Κάποιοι μάλιστα δηλώνουν θρασύτατα πως επιτελούν επαναστατικό κι αντάρτικο έργο , καταφέρνοντας με τις επιχορηγήσεις να πάρουν κάποια κλεμμένα χρήματα από τον κρατισμό …

Συμπεραίνω λοιπόν πως πρέπει να βρισκόμαστε στην ύψιστη βαθμίδα αυτής της πολυπόθητης Δημοκρατίας . Το κράτος επιδοτεί αυτούς που μάχονται κυβερνήσεις και κεφάλαιο !

Για να μπορέσει κάποιος ν’ αντισταθεί στην κυβερνητική αυθαιρεσία πρέπει να μην έχει καμιά οικονομική εξάρτηση από κυβερνητικά κέντρα . Πέρασα από πολλά κατώφλια αντικυβερνητικών και κοινωνικών δράσεων . Ποτέ μας δε ζητήσαμε την οικονομική συνδρομή κανενός , μόνοι μας προσπαθούσαμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα των δράσεών μας . Αυτό μας έδινε το δικαίωμα ν’ αγωνιζόμαστε καθαρά , χωρίς ν’ αφήνουμε υποψίες για συγκαλυμμένες ιστορίες .

Η σημερινή φάμπρικα των εταιριών , που ιδρύονται με τίτλους «μη» και «μη» , το μόνο που καταφέρνουν είναι ν’ αποδιώξουν τους υγιείς πολίτες από τη δράση ή να τους κάνουν συνεργούς στην παγκοσμιοποίηση της απατεωνιάς . Επικίνδυνη είναι η δράση τους για την Ελπίδα .

Ίσως όμως και να εφαρμόζουν τη σοφή συνταγή της ζούγκλας . Η ζούγκλα είναι παρούσα διαχρονικά , άλλοτε ξεβράκωτη κι άλλοτε με στολές και με κονκάρδες .

Οι στολές και οι κονκάρδες μ’ ενοχλούσαν από τότε που άρχισα να νιώθω ώριμα τον κόσμο , τότε που σκέφτηκα ότι ντυνόμουν παπαδάκι ή λυκόπουλο σαν ήμουν στα δεκαπέντε μου . Θυμάμαι τις στολές της υποκρισίας που φόρεσα πάνω μου . Τις στολές αυτές τις απόδιωξα και γι’ αυτό σήμερα αποδιώχνω κάθε στολή εθελοντική . Ακόμη και τις στολές που αγοράζουν με κυβερνητικό χρήμα οι «μη» κυβερνητικοί .

Οι μαφιόζοι , που κυβερνούν τον κόσμο , ξέρουν πάντα πώς είναι δυνατόν να μεταποιήσουν τη διαφθορά σε επανάσταση . Αυτό κάνουν και σήμερα .

Ο εθελοντισμός ξεκινάει απ’ την ψυχούλα του Πολίτη κι όχι από κερδοσκοπικές υστεροβουλίες . Η εμπορευματοποίηση των ιδεών είναι ό,τι χειρότερο για τους απλούς πολίτες , που χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε κάθε ιδεολογία .

Αυτή η εμπορευματοποίηση των ιδεών συνεχίζεται με νέες μεθόδους στις μέρες μας κι αφανίζει ακόμη και την ελπίδα σωτηρίας του πλανήτη . Οι περισσότερες οργανώσεις ασχολούνται με περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες κι ο μοναδικός στόχος τους είναι να αρπάξουν τα «σηστέρτια» που μοιράζουν οι καίσαρες .

Είχα αποκαλύψει ραδιοφωνικά πριν εφτά χρόνια μια τέτοια «εθελοντική» ιστορία στην περιοχή μας κι έσπευσε ο αρχι-εθελοντής να μου κάνει μήνυση . Φυσικά η μήνυσή του αποσύρθηκε μόλις έμαθε ότι κρατώ πάντα τα πειστήρια των λόγων μου .

Η αποκάλυψή μου δεν έβαλε φρένο στη δράση του και συνέχισε να αρμέγει το κράτος και τους πολίτες . Πολίτες και κράτος τον αγκαλιάζουν ακόμη , επειδή και το κράτος και οι πολίτες με τέτοιους κοπρίτες προκόβουν .

Οι υγιείς πολίτες χαρακτηρίζονται γραφικοί και περιθωριοποιούνται .

Τη γραφικότητα και την περιθωριοποίηση προσπαθώ να αποφύγω κι εγώ κι αυτό με οδηγεί στις μάταιες γραφές μου .

Υ.Γ.

Ξέρω πως υπάρχουν κι εξαιρέσεις , όμως οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν απλά τον κανόνα .

Ας με συγχωρήσουν οι εξαιρετέοι .