Μετρητής

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 19, 2010

Άρχισαν να μιλάνε οι «σωτήρες» του τόπου.

Τάδε έφη Πανούλης περί περιβάλλοντος, προσπαθώντας να μιμηθεί το λόγο του Σιδερένιου.

…Όσον αφορά τα θέματα περιβάλλοντος, ο κ. Σκοτινιώτης επανέλαβε ότι θα αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα στο νέο Δήμο η ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών κι ενός μηχανισμού ελέγχου, ώστε να αντιμετωπίζονται δραστικά και κατά απόλυτη προτεραιότητα ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο αφενός μεν τη δημόσια υγεία, αφετέρου δε το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Η αυτοδιοικητική αντίληψη του κ. Σκοτινιώτη βρίσκει την εφαρμογή της στον υπό διαμόρφωση συνδυασμό του, που αποτελεί συμπόρευση διαφορετικών πολιτικών κομμάτων, αυτοδιοικητικών πρωτοβουλιών και ενεργών πολιτών απ’ όλο το πολιτικό φάσμα. Αντίληψη που ξεκινά από την πεποίθηση ότι αγωνία του κόσμου σ’ αυτές τις εκλογές, οι οποίες διεξάγονται σε συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, είναι να εκλεγούν άξια αυτοδιοικητικά στελέχη, ικανά να αναμετρηθούν με επιτυχία με τα τεράστια προβλήματα που θα αντιμετωπίσει ο νέος Δήμος, και όχι να γίνει ένας αγώνας για κομματικές καταγραφές. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε συνάντηση με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, «εμείς δεν επιστρατευτήκαμε από κανέναν για να λύσουμε εσωκομματικά προβλήματα. Εμείς συστρατευόμαστε σε μια μεγάλη αυτοδιοικητική πρωτοβουλία, σε μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, για μια νέα αρχή στη Δημοτική μας Αυτοδιοίκηση, για μια γνήσια Αυτοδιοικητική Συμπολιτεία».


Τάδε έφη Ροδούλα. Ανενδοίαστα.

«Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα σήμερα στο γραφείο μου στη Βουλή, τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη, με τον οποίο με συνδέει μακρά φιλία και κοινοί αγώνες για δημοκρατία και πρόοδο. Η στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του κ. Σκοτινιώτη ως επικεφαλής μιας μεγάλης αυτοδιοικητικής συμμαχίας, είναι επιλογή πολιτικής αξιοπρέπειας και ικανότητας, ήθους και εμπειρίας, προοπτικής και νίκης προς όφελος της κοινωνίας και του νέου δήμου, στα πλαίσια της μεγάλης μεταρρύθμισης του Καλλικράτη που έφερε η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.
Εύχομαι μεγάλη επιτυχία στον Πάνο Σκοτινιώτη και καλώ τους συμπολίτες μου να στηρίξουν δυνατά την υποψηφιότητά του».

Τάδε έφη Νάκος περί περιφερειακού.

«δεν μας παραξενεύει η συνεχιζόμενη ανακολουθία του αρμοδίου Υφυπουργού της κυβέρνησης Γιάννη Μαγκριώτη, αυτό που μας παραξενεύει είναι ότι μετά την διεξαχθείσα σύσκεψη ο κ. Μαγκριώτης δεν είπε ούτε μία λέξη... για το τι σκοπεύει να κάνει για τη συνέχιση του έργου».

Σχόλιο.

Τι ν’ απαντήσει κανείς και στους τρεις;

Άρχισαν να μιλάνε.

Σε λίγο θ’ αρχίσουν να κυκλοφορούν κι ανάμεσά μας.

Θα το επιτρέψουμε;

Είναι ανέκδοτο;

Greek business:

Σε εθιμοτυπική επίσκεψη Έλληνα υπουργού στο σπίτι του ομολόγου του στην Πορτογαλία, ο Έλληνας μένει έκπληκτος από την χλιδή του σπιτιού.
Χρυσά πόμολα, αλαβάστρινα είδη υγιεινής, κλπ, κλπ.

Ξαφνιασμένος γυρνάει στον Πορτογάλο και τον ρωτάει πως είναι δυνατόν με αυτή
την κρίση να έχει τέτοιο σπίτι.

Ο Πορτογάλος τον πηγαίνει στο παράθυρο του σπιτιού και του λέει:

«Βλέπεις εκείνη τη γέφυρα απέναντι ?"

"Ναι" του λέει ο Έλληνας

"Κόστισε 10 εκατ., ...και τα 5 είναι εδώ μέσα".

Μετά από ένα χρόνο πάει ο Πορτογάλος στο σπίτι του Έλληνα και παθαίνει την πλάκα του.

Όλα είναι πλατινένια.

Γυρνάει στον Έλληνα και τον ρωτάει πως είναι δυνατόν με αυτή την κρίση να
αποκτήσει μέσα σ' ένα χρόνο τέτοιο σπίτι.

Ο Έλληνας τον πηγαίνει στο παράθυρο του σπιτιού και του λέει:

«Βλέπεις εκείνη τη γέφυρα απέναντι ?"

"ΟΧΙ" του απαντάει εκείνος.

"Κόστισε 20 εκατ., ..και είναι όλα εδώ μέσα."