Μετρητής

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 02, 2010

ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ...ΚΕΝΟ Η "ΣΠΙΘΑ" ΤΟΥ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΜΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΜΕ ΣΒΗΣΜΕΝΕΣ "ΣΠΙΘΕΣ" ΤΑ "ΚΙΝΗΜΑΤΑ" ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ.
Τελικά έγινε αυτό που προαισθανόμουν.

Ο ΜπαρμπαΝίκος κρατά όλα τα θετικά και τη τεράστια πολιτική και καλλιτεχνική προσφορά του μεγάλου Θεοδωράκη, τον τιμά απεριόριστα και τον σέβεται.
Δεν περίμενα κάτι περισσότερο από τον πολυαγαπημένο Μίκη. Στο μυαλό του ο καθένας μπορεί να τρέχει με χίλια, αλλά μετά τα 70, μετά τα 75, μετά τα 80, μετά τα 85, οι λέξεις πάνε με πατερίτσες στα χείλια.

Για όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται, υπενθυμίζω τις αναρτήσεις με τη βοήθεια "DustOfRoad" Ο ΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΜΕ ΣΚΟΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ (DUSTOFROAD) και ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ????.
Όταν φτάνουμε σε σημείο να χρειαζόμαστε βοήθεια για να κάνουμε μερικά βήματα, ενώ ήδη φανταζόμαστε ότι έχουμε στρίψει σε 42 γωνίες και κανείς δεν μας πιάνει, είναι φαιδρό να μιλάμε για πολιτικό κίνημα ανατροπής μιας χούντας, ενός διεφθαρμένου καθεστώτος.
Κίνημα σημαίνει, ότι παρασέρνω τη μάζα και παρασύρομαι από τη μάζα. Σημαίνει ότι γίνομαι ένα με τη μάζα και ξεχυνόμαστε στους δρόμους σαν πυρκαγιά που θα κάψει κάθε τι σάπιο και θα ξαναχτίσει τα πάντα απ' την αρχή.
Είχα γράψει σε μερικούς φίλους σε προσωπικό επίπεδο τις επιφυλάξεις μου, γιατί η δημόσια έκφραση πληγώνει αυτούς που αγαπάς κι' εγώ τον αγαπώ πολύ τον Μίκη και πάντα θα τον έχω κορυφαίο στη καρδιά μου. Και τους είπα, ότι το περιβάλλον του Μίκη θα πρέπει να τον προστατέψει από κακοτοπιές, τώρα που κλείνει και ο βιολογικός του κύκλος. Κάποιοι μάλλον τον έπεισαν να φτιάξει ένα κονκλάβιο για να εκδίδει ως "κίνημα" νερόβραστες παρατηρήσεις ευπρεπούς κριτικής της σαπίλας και για να εκδίδει και πιστοποιητικά παρθενογένεσης σε αυριανούς δυνάστες.
ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΤΣΙ.
Αν έχεις τη φλόγα της επανάστασης και είσαι σε ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ θέση να τη μεταλαμπαδεύσεις, βγαίνεις στα πεζοδρόμια και τα ξηλώνεις. Μπαίνεις στα σχολεία και πυρπολείς τις καρδιές των μαθητών και φοιτητών, πας στα συνδικάτα και πείθεις τους εργαζόμενους να ξεφύγουν απ' τον ραγιαδισμό, τρομοκρατείς τη πολιτικοστρατιωτική εξουσία και τα πουλημένα στους ξένους κατακτητές ΜΜΕ.
ΚΟΝΤΟΛΟΓΙΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ.
Ε, δεν έβαλα παρωπίδες και είδα ξεκάθαρα, ότι αυτό που ανακοίνωσε ο Μίκης ήταν αυτό που φανταζόμουν, ότι βιολογικά μπορούσε να κάνει ο Μίκης. Ήταν πολιτικά μια τρύπα στο κενό. Ούτε καν μια τρύπα στο νερό.

Το έχω πει και το έχω ξαναπεί. Οι νέοι, εναντίον των οποίων πρωτίστως στρέφεται η διεφθαρμένη πολιτικοστρατιωτική εξουσία, αν θέλουν να δουν καλύτερες μέρες, πρέπει να συνωμοτήσουν, πρέπει να αυτοοργανωθούν, πρέπει να φτιάξουν μυστικούς συνδέσμους δι’ επαφής και συνεργασίας και να επαναστατήσουν για να πιουν έστω και μια σταγόνα ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ.
Οι νέοι πρέπει να πιστέψουν στις δυνάμεις τους. Οι νέοι πρέπει να καταλάβουν χωρίς πάτρωνες, ότι δεν αξίζουν να ζουν ούτε μια ώρα στη σκλαβιά. Οι νέοι, πρέπει να διώξουν τις φοβίες και τα ψέματα που σπέρνει το σάπιο και διεφθαρμένο καθεστώς για να τους υποτάσσει.
Οι νέοι να μάθουν και να θυμούνται, ότι από το 1975 έως και σήμερα, η γενιά του Πολυτεχνείου κυνηγήθηκε άγρια από τα καθίκια που κυβερνούν αυτόν τον τόπο. Δεκάδες χιλιάδες οι διαγραφές των αγωνιστών από τα καθεστωτικά κόμματα. Είναι αθλιότητα της μαύρης προπαγάνδας η ταύτιση του πιο μαζικού κινήματος που εκδηλώθηκε ποτέ κατά της τυραννίας, με μια μικρή ομαδούλα πρακτόρων της χούντας.
Οι νέοι, ναι, πρέπει να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης του αγώνα τους, αλλά ποτέ δεν πρέπει να σταματούν, επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο διείσδυσης πρακτόρων. Η κατασκευή αρνητικής σκέψης, είναι το καλύτερο εργαλείο παραπληροφόρησης, που χρησιμοποιούν οι διεφθαρμένοι εξουσιαστές και τα τσιράκια τους.
Οι νέοι πρέπει να μάθουν να γράφουν τα δικά τους τραγούδια τις νύχτες στους "τοίχους".
Αυτά που έχουν ανάγκη ο τόπος και οι νέοι, το μέλλον του τόπου, δεν τα βρήκα στην εκδήλωση της "Σπίθας" χωρίς φλόγα του πολυαγαπημένου μου Μίκη Θεοδωράκη.

Δεν είμαι καθόλου αγνώμων, αλλά με πορδές δεν βάφονται αυγά.

ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Το σκηνοθετημένο σώου του Μίκη

Χάσαμε την ψυχραιμία μας και θα μιλήσουμε σκληρά. Σκληρά εναντίον όλων αυτών των απελπισμένων «προβάτων» που τρέχουν να βρούνε τσοπάνο σε Καίσαρες…
Η ιστορική ρήση «άρτον και θεάματα» ανήκει στο ρωμαϊκό καισαρισμό. Στις ρωμαϊκές φιέστες παραγόταν το έργο της απάτης…
Σήμερα η ίδια συνταγή εφαρμόζεται από τους Καίσαρες της εποχής μας: Πιο μακάβρια, πιο ολοκληρωτική, πιο τελετουργική και με αχαλίνωτη, ειδωλολατρική φρενοβλάβεια, πολυεδρικότητα και θεαματικότητα.
Ο Μίκης είναι ένα από τα είδωλα αυτής της καθεστωτικής συνταγής, ένα από τα σκηνικά αυτής της φρενοβλάβειας του καθεστωτικού θεάματος…

Μέρες τώρα βομβαρδιζόμαστε από παντού (καθεστωτικά ΜΜΕ, ιστολόγια, ιμέηλ κ.λ.π) για το «Κίνημα των Ανεξάρτητων Πολιτών» που θα ιδρύσει ο Μίκης.

Εξ αρχής γίνεται μια πλύση εγκεφάλου, για την παγίδευση των απελπισμένων «προβάτων», για την «ίδρυση κινήματος» από το θεϊκό είδωλο: Μίκης.
Δηλαδή ο Μεσσίας αποφάσισε να ιδρύσει «Κίνημα»: Άκρως καθεστωτική, ολοκληρωτικά καθεστωτική, αντίληψη περί «Κινημάτων».

Τα λαϊκά κινήματα βρίσκονται στον αντίποδα αυτών των «ειδώλων» οι οποίοι συμπεριφέρονται σα να είναι Θεοί και που με ένα νεύμα τους ή μια απόφασή τους θα γεννήσουν λαϊκό κίνημα.

Τα λαϊκά κινήματα συγκροτούνται μέσα από τις δυνάμεις και τα αγωνιστικά ρυάκια της κοινωνίας, κόντρα στα είδωλα και στους αυτό-αναγορευμένους Μεσσίες.

Οι ηγέτες βγαίνουν μέσα από την πρακτική των λαϊκών κινημάτων και δεν αυτό-αναγορεύονται, ως ηγέτες-Μεσσίες, σε αίθουσες τελετουργικών σώου.

Ξευτελίζεται η έννοια του «λαϊκού κινήματος» με τέτοιου είδους φιέστες που ο Μεσσίας, σαν νέος Μωυσής, παραδίδει τις εντολές του Θεού…

Από την αρχή, λοιπόν, όλη αυτή η προπαγανδιστική νεροποντή για το «Κίνημα» που θα δημιουργήσει ο Μίκης ήταν τελετουργικό και σκηνοθετημένο θέαμα απάτης.

Δεν είναι, ίσως, τυχαίο και τούτο: Αμέσως μετά την ίδρυση του κόμματος της Ντόρας (κίνημα το βάπτισε και αυτή) αναγγέλλεται και υλοποιείται και το «Κίνημα» του Μίκη.

Ούτε, ίσως, είναι τυχαίες οι εκπομπές, στην «υγεία των κορόιδων» στην ΕΡΤ με το Μίκη και το κακό συναπάντημα. Εκπομπές γυρισμένες παλιά και παρουσιασμένες στην κατάλληλη στιγμή…

Είναι, επίσης, τυχαίο, ότι τα κρατικά ΜΜΕ κάλυψαν με ύμνους την ίδρυση αυτού «Κινήματος»;

Ας έρθουμε τώρα στο σημερινό πολιτικό σώου της «ίδρυσης» του Κινήματος.

Έρχεται, λοιπόν, ο Μίκης, βγάζει ένα λόγο, μοιράζει μια «μπροσούρα» και ιδρύει «Κίνημα»!!!

Αυτό είναι ανέκδοτο χωρίς ιστορικό προηγούμενο!!!

Και το ανέκδοτο αποκτάει διαστάσεις ιλαρότητας και σώου πολιτικής αθλιότητας όταν ο «Θεός» δίνει τη σπίθα (εντολή) για «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών», και ταυτόχρονα δηλώνει κατηγορηματικά:

«Με την εξαγγελία για την δημιουργία ενός Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών δεν αποσκοπώ στον σχηματισμό ενός κόμματος ούτε ενός οργανωμένου λαϊκού κινήματος με οργανώσεις, μέλη και ηγεσία…»

Εδώ πλέον η πολιτική επιστήμη και η Ιστορία σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Εξαγγέλλω τη δημιουργία «Κινήματος», «εγώ ο Μεσσίας», δίχως καμία οργανωτική επένδυση!!!

Υπάρχει κίνημα χωρίς ιδεολογία, πολιτική και οργάνωση;

Φαίνεται ότι στο κεφάλι του Μίκη υπάρχει!!!

Όταν μιλάς για «ΚΙΝΗΜΑ» έξω από τις πολιτικές ζυμώσεις του λαού και τα οργανωτικά έμβρυα αυτών των ζυμώσεων, ΕΞΩ από Πολιτική και Οργάνωση, έτσι στον αέρα και σαν Μεσσίας, ΤΟΤΕ δεν αερολογείς απλώς, δεν παίζεις απλώς ένα κακόγουστο σώου, αλλά ετοιμάζεις το έδαφος αυτό το «Κίνημα» να επενδυθεί οργανωτικά από καθεστωτικές προσωπικότητες και υπαλλήλους των «νταβάδων» (διεθνών και ντόπιων).

Ο Μίκης έδωσε ένα πολιτικό σώου για να ξεπλύνει, με τις αντιπολιτευτικές του κορώνες, τα πολιτικά του ολισθήματα και να προλειάνει, ίσως το έδαφος, για ένα «Κίνημα προσωπικοτήτων» και ποικίλων λαμογιών.

Τα απελπισμένα «πρόβατα» είναι πολλά και έτοιμα, σε κάθε «σπίθα» απατηλής ελπίδας, να μαντρωθούν…

Και φυσικά όλοι ουρλιάζουν για το Κίνημα του Μίκη, με κλειστά τα μάτια ή διατεταγμένα.

Κανένας δεν μας λέει τι «ΚΙΝΗΜΑ» είναι αυτό που δημιουργείται με «εντολή» ενός προσώπου, χωρίς πολιτικό και οργανωτικό σκελετό και χωρίς ΚΑΜΙΑ ρίζα μέσα στο λαό: «Κίνημα» θεάματος…

Και κανένας δεν αναφέρεται ούτε στις θέσεις του Μίκη που έξω από το λίπος της αντικυβερνητικής και «αντικαθεστωτικής» ρητορείας είναι θέσεις ολοκληρωτικά καθεστωτικές και κυβερνητικές.

Για κυβέρνηση προσωπικοτήτων μιλάει ο Μίκης και για αξιοποίηση της Δημόσιας και Εκκλησιαστικής περιουσίας για να ξοφλήσουμε το χρέος: Να παραδώσουμε δηλαδή στους διεθνείς τοκογλύφους τμήματα της Δημόσιας και Εκκλησιαστικής περιουσίας!!!!

Για τέτοιο «Κίνημα» της Νέας Τάξης μας μιλάει ο Μίκης με ρητορείες κατά της Νέας Τάξης…

Ρεσάλτο

Αναρτήθηκε από Voliotaki