Μετρητής

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 18, 2010

Απάντηση στα σχόλια για Σπανουδάκη


ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ...ΜΕ ΝΕΚΡΟ 25ΧΡΟΝΟ ΠΟΛΙΤΗ… ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ...

Εννέα σφαίρες δέχτηκε ο 25χρονος υδραυλικός στο Βύρωνα, θύμα της χθεσινής συμπλοκής της ΕΛ.ΑΣ. με ληστή στο Βύρωνα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, το θύμα φέρει τέσσερα τυφλά και πέντε διαμπερή τραύματα, τα οποία τα δέχθηκε από την πίσω και δεξιά πλευρά του σώματός του. Τα τραύματα εντοπίζονται από το κεφάλι μέχρι και τα ισχία, ενώ τα περισσότερα εντοπίζονται στο θώρακα και την πλάτη.
Οι βολίδες, που έχουν αφαιρεθεί από το σώμα του θύματος, εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται βέβαιο ότι ο 25χρονος, που ήταν πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού,
ενώ αναμένεται να εξακριβωθεί εάν ο αστυνομικός πυροβόλησε επειδή θεώρησε ότι το θύμα ήταν ένας από τους δράστες ή αν επρόκειτο για "τυφλό" χτύπημα.


ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΜΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΑ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ...
ΤΟ ΟΤΙ Ο ΑΤΥΧΟΣ 25ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΥΡΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ...ΗΤΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ...ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΑΝ, ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΤΟ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΩΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ...

ΒΕΒΑΙΑ ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ...ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΙΛΑΓΑΝ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΤΛ...
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.

ΓΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΡΕΙΕΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΤΛ...ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ...ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΕΓΙΝΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ...

Υ.Γ.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ακόμη κι αυτοί που μιλάνε

μόνο όταν χάνεται ένας αστυνομικός.

Όμως θα μου πεις πως δεν χάθηκε άνθρωπος.

Ένας Αλβανός σκοτώθηκε μόνο…

5 σχόλια:

Άρης Μεσολογγίτης είπε...

Δάσκαλε τη συγκεκριμένη ανάρτηση τη διάβασα και εγώ από το blog αυτό. Είναι όμως μια άποψη όχι αντικειμενική, γιατί είναι γνωστό ότι έχουν παρωπίδες. Σχολιάζουν κάποια πράγματα με βάση τα πιστεύω τους και μόνο μ` αυτά, χωρίς αντικειμενικότητα.
Κατ` αρχήν και για να μην παρεξηγηθώ, πρέπει να αναφέρω πως είναι θλιβερό να ακούς για το χαμό ακόμη μιας ανθρώπινης ζωής. Δεν είμαι ο αρμόδιος για να αναλύσω σ` αυτό που έγινε, αν υπήρξαν λάθη και από ποιους. Μπορώ όμως να πω τη γνώμη μου γνωρίζοντας κάποια πράγματα που άλλοι δε γνωρίζουν.
Όταν γίνεται κάτι σαν αυτό δε διαλέγει ποτέ τον κατάλληλο χώρο. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε γειτονιά, εκεί είναι το δύσκολο. Τότε καμιά από τις δύο πλευρές δε μπορεί να κάνει πίσω. Τα αποτελέσματα δυστυχώς τα βλέπουμε μετά και εκ του ασφαλούς κρίνουμε. Όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η αστυνομία θα ήταν ανίκανη αν έκανε πίσω, ή θα ήταν ο θύτης. Το ότι έριξαν χειροβομβίδες όλοι το αγνόησαν, η φυσική εξέλιξη όμως ήταν να υπάρξει έντονη ένοπλη αντιπαράθεση. Σε τέτοιες περιπτώσεις το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν θύματα. Δυστυχώς το θύμα αυτή τη φορά ήταν κάποιος μεροκαματιάρης –άσχετος με τα δρώμενα- άνθρωπος. Βρέθηκε στη μέση και το πλήρωσε με τη ζωή του. Είναι η χειρότερη εξέλιξη που θα μπορούσε να υπάρξει. Από την άλλη όμως δε γνωρίζεις ποιος είναι μπροστά σου και ούτε έχεις την πολυτέλεια να το δεις, μπαίνει στη μέση ο παράγοντας επιβίωση. Αυτό το πράγμα δε θέλει κανείς να το καταλάβει, παρά μόνο ξέρει να κρίνει. Επειδή το έχω ζήσει 2 φορές κατά το παρελθόν, γνωρίζω πολύ καλά το πόσο σκληρό είναι. Ακόμη σκληρότερο γίνεται όταν υπάρχουν θύματα, ανεξάρτητα από ποια πλευρά.
Το πρόβλημα όμως είναι ότι ανάλογα περιστατικά θα τα ξαναδούμε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Ας ελπίσουμε να μην υπάρξουν αθώοι πολίτες θύματα.

Μάκης Μίχος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω πού είδες τις παρωπίδες στη συγκεκριμένη είδηση.
Παρωπίδες έχουν τα ΜΜΕ και όλοι οι δήθεν Ελληνάρες.
Πιστεύω πως είσαι πολύ αρμόδιος για να κρίνεις το γεγονός, περισσότερο από μένα, μιας κι είσαι μέσα στη φάρμα των οπλοφόρων.
Οι εννιά σφαίρες στο κορμί του άτυχου Αλβανού είναι βαρύτερες από τη σφαίρα του Κορκονέα...

Μήπως το μένος του οπλοφόρου ξεπήδησε από το ρεζίλεμα των άλλων οπλοφόρων συναδέλφων του πριν δυο μέρες;

Μην καλύπτεις το έγκλημα απ' όπου κι αν εκπορεύεται.
Εννιά σφαίρες μόνο έγκλημα μπορούν να θεωρηθούν.
Η μία μπορεί να εξοστρακιστεί.
Όπως έγινε με τον Κορκονέα...

Μη στενοχωριέσαι. Θα ξεχαστεί αυτό το έγκλημα πολύ γρήγορα.
Ο λαός άγεται και φέρεται απ' τους κομπογιαννίτες της πολιτικής.
Μην υπακούς τοις κείνων ρήμασι!

Άρης Μεσολογγίτης είπε...

Τελικά οι σφαίρες από το μένος των οπλοφόρων είναι 5. Οι υπόλοιπες?
Μια φορά ας περιμένουμε προτού δικάσουμε.
Δεν έχω μάθει να καλύπτω ότι και να είναι αυτό, γι` αυτό ταλαιπωρούμαι.
Όσον αφορά τις παρωπίδες είναι γεγονός. Η συγκεκριμένη σελίδα έχει παρωπίδες σε όλα όσα αναφέρει και δεν είναι καθόλου αντικειμενική, παρουσιάζει όλα τα θέματα όπως αυτή θέλει και δε δημοσιεύει απόψεις που δε συμφωνούν με τη γραμμή της. ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΟΥ ΤΗΣ.

Μάκης Μίχος είπε...

Θα συμφωνήσω μαζί σου για την ποιότητα της ιστοσελίδας. Όλες ίδιες είναι και ξαπλώνουν τη λογοκρισία των εφημερίδων και στην ψηφιακή ενημέρωση.
Αυτό άλλωστε με εξώθησε να φτιάξω το δικό μου blog.
Θέλω μόνο να ξέρεις κάτι.
Έχω γράψει έξι βιβλία, στα οποία στρέφομαι εναντίον των παραβατών συναδέλφων μου. Δε συγκάλυψα ποτέ τις ανομίες τους.
Δεν υπάρχει εργασιακός χώρος που να είναι καθαρός, ακόμη κι αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι ασκούν λειτούργημα.
Έχω γράψει κι ένα μικρό βιβλίο που αναφέρεται στη «φίλη μου Μπάτση».
Ουδέποτε έκραξα εκείνο το σύνθημα «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», γιατί ξέρω πως δεν έχω το δικαίωμα να βάλω στο ίδιο καλάθι όλους.
Αυτό είναι που με φέρνει αντίθετο στη δική σου απόλυτη στήριξη κάθε έκνομου συναδέλφου σου.
Όταν ψάχνεις με το φανάρι να βρεις ακέραιο γιατρό ή παπά ή δάσκαλο ή δικαστή ή ή ή...
ε τότε γιατί να μην είναι εξίσου δύσκολο να βρεις ένα ακέραιο αστυνομικό;

Υ.Γ.
Περιμένω να βρεις το θάρρος να πεις τα πράγματα με τ' όνομά τους κι όχι να στέκεσαι στον αριθμό των βλημάτων (αν είναι πέντε ή εννιά).
Μια σφαίρα είναι εξίσου ένοχη με τις άλλες τέσσερις...

Άρης Μεσολογγίτης είπε...

Όταν μιλάω με κάποιον έχω μάθει να τον κοιτάω ίσια στα μάτια, αυτό γιατί δεν προσπαθώ να κρυφτώ από τίποτα. Σε αντίθεση με τα γεγονότα, δεν υιοθετώ ποτέ τη γνώμη κανενός αν δεν μάθω ή ακούσω όλες τις πλευρές. Έτσι έχω μάθει να βλέπω τα πράγματα και έτσι τα βλέπω. Αν αυτό για σένα δάσκαλε είναι απόλυτη στήριξη σε έκνομες ενέργειες, θα σεβαστώ τη γνώμη σου.
Φυσικά και μόνο 1 σφαίρα είναι ικανή να φέρει την καταστροφή, όταν όμως οι μισές είναι από τη μία πλευρά και οι άλλες μισές από την άλλη, δε μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή αποτελέσματα. Το αποτέλεσμα βέβαια μετράει και είναι τραγικό, ένας νέος άνθρωπος νεκρός.