Μετρητής

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 03, 2011

Χάσαμε πολλά, ας μη χάσουμε και την ανθρωπιά μας

Η Μάρω Δούκα και η Ιωάννα Καρυστιάνη διένειμαν στον τύπο την παρακάτω ανακοίνωση, με αφορμή το θέμα του ασύλου και τους μετανάστες


Τελικά μόνο ένα άσυλο λειτουργεί τέλεια στον τόπο μας, το Κοινοβούλιο, και μόνο για παρανομήσαντες βουλευτές που δεν αίρεται η ασυλία τους, και παρανομήσαντες υπουργούς που προστατεύονται από τον κατάπτυστο και κραταιό νόμο τους.

Το Σύνταγμα κατοχυρώνει την ελεύθερη διακίνηση ιδεών παντού. Το πανεπιστημιακό άσυλο έχει ευρύτερο νόημα, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν πλήττονται βάναυσα και, ιδίως στις μέρες μας, αποδεκατίζονται ραγδαία, σε βάρος όλων, Ελλήνων και μεταναστών, ηλικιωμένων και νέων. Ίσως οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι και φοιτητές στο σύνολό τους θα έπρεπε να σκεφτούν ότι η κοινωνία στρέφεται προς αυτούς προσδοκώντας πιο γενναία υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και του ρόλου των πανεπιστημίων στις ταραγμένες δύσκολες εποχές.

Ό,τι συμβαίνει στη Νομική δεν είναι μια δυσάρεστη κατάσταση, είναι μια δραματική κατάσταση. Αλλά αυτές τις μέρες κυριάρχησαν φωνές του τύπου «γιατί δεν συνέλαβαν τους μετανάστες στα Χανιά», «γιατί δεν τους πιάσανε στο βαπόρι μαζί με τον καπετάνιο», «γιατί δεν τους πέταξαν έξω από το κτίριο αμέσως», «ποιος τους υποκίνησε», «ποιος έφερε το κοπάδι στην πρωτεύουσα».

Η ομαδική απεργία πείνας μέχρις εσχάτων είναι απόφαση απελπισμένων ανθρώπων. Το μεταναστευτικό, με τις πολλές τους όψεις και πολλαπλές συνέπειες, δεν το δημιούργησαν οι ίδιοι οι μετανάστες για να στοχοποιούνται ως υπαίτιοι δεινών. Θα είναι ντροπή για τους έλληνες πολίτες να στραφούμε εναντίον τους, εναντίον θυμάτων. Χάσαμε πολλά, ας μη χάσουμε και την ανθρωπιά μας. Θα είναι η έσχατη ταπείνωση και ήττα. Ίσως δεν μας πολυαρέσει που κάποιοι άλλοι στις τωρινές συνθήκες αγωνίζονται με αποφασιστικότητα. Η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει σπουδαίο και πολύπλευρο ρόλο να διαδραματίσει, να φωτίσει αιτίες, να συμβάλλει θετικά. Η Νομική Σχολή θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλίες επιστημονικού χαρακτήρα για τη διεθνοποίηση του μεταναστευτικού προβλήματος. Ήδη συμβαίνουν πολλά. Θα συμβούν και άλλα.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη ανθρωπιστική και οικονομική κρίση μόνη της. Είναι άδικο και άθλιο να αφήνεται από την ΕΕ, τον ΟΗΕ και τις μεγάλες χώρες να πληρώνει τα σπασμένα από τους πολέμους και τις ληστρικές οικονομικές παρεμβάσεις τους.

ΜΑΡΩ ΔΟΥΚΑ-ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΗ

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μάκη, όλα αυτά τα μελαμψά συμπαθητικά ανθρωπάκια που σου προκαλούν τον οίκτο και την ανθρωπιά, είναι αυτά που συμμετeίχαν σε λυντσαρίσματα, εκτελούν τις γυναίκες που δε φορούν μπούργκα (για το έγkλημα της βλασφημίας), ακρωτηριάζουν όποιον έκλεψε ένα κομμάτι ψωμί λόγω πείνας, ανατινάσσονται μαστουρωμένα για χίλιους λόγους κοκ. Το πρόβλημά τους αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα: Είναι ακόμη πολλοί λίγοι σε σχέση με το πόσοι θα ήθελαν να είναι.Μόλις θα αυξηθούν επαρκώς, θα τα πούμε... Δύο φορές δέχθηκα ρουκέτες και μία παραλίγο να ανατιναχθώ, ''για του Αλλάχ την πίστη την αγία και του ισλαμοπήθικου τη μαλακία''. Το σφάλμα σε αυτήν τη γαμημένη Ευρώπη είναι ότι εμείς τα κοτόπουλα, κρίνουμε τα τσακάλια που συνεχώς καταφθάνουν με ''κοτοπουλίσιους'' νόμους. Πίστεψέ με, τους έχω δει στο φυσικλό τους περιβάλλον και τους ξέρω καλά.Το θέμα είναι αρκετά σύνθετο για να αναλυθεί σε 2 παραγράφους.
Οι κυρίες Καρυστιανή και Δούκα μπορούν να φιλοξενήσουν σπίτι τους όσους λαθρομετανάστες επιθυμούν. Εσύ-απορώ-για ποιο λόγο φιλοξένησες το άρθρο τους εδώ;

RAMMA A+

Μάκης Μίχος είπε...

Όλα αυτά τα μελαμψά ανθρωπάκια δεν θα τα είχαμε στην «αυλή» μας αν δεν τρέχαμε να κυριεύσουμε τη χώρα τους. Μην ξεχνάς επίσης ότι κι εμείς πριν λίγες δεκαετίες ήμασταν μετανάστες και λαθρομετανάστες...
Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται, φίλε μου.
Όσο για τη φιλοξενία της Δούκα...θα έπρεπε να έχεις αντιληφθεί τόσα χρόνια ότι δεν ασπάζομαι το δόγμα του παντογνώστη.

Γηράσκω αεί διδασκόμενος, φίλε.

aris mesologitis είπε...

Δάσκαλε δε θα αναφερθώ στο κείμενο. Θα αναφέρω όμως πως οι Έλληνες υπήρξαν όπως λες μετανάστες και λαθρομετανάστες με μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με αυτούς που έχουν κατακλείσει την Ελλάδα, πήγαν σε αναπτυσσόμενες χώρες που είχαν ανάγκη εργατικού δυναμικού. Αργότερα πήγαν και σε χώρες ``υπανάπτυκτες’’, ( τους εκμεταλλεύτηκαν ) αλλά εκεί έδωσαν δουλειά σε ντόπιους. Είναι αδικία να τα βάζουμε όλα στην ίδια ζυγαριά.

aris mesologitis είπε...

Την ανθρωπιά μας εμείς οι Έλληνες δεν τη χάνουμε. Αυτοί μας την παίρνουν.

Μάκης Μίχος είπε...

Φίλε Άρη, να μιλήσω για Κολχίδα ή για Τρωικό πόλεμο ή για κείνον τον αποικισμό των προγόνων μας σ' όλες τις ακτές της Μεσογείου και του Εύξεινου Πόντου;
Να αναφέρω και τις μάχες των προγόνων μας στην Αμερική ενάντια στους Ιταλούς για την αρχηγία στη Μαφία;
Μην την ψάχνεις. Η ιστορία επαναλαμβάνεται!

ANGEL of the TIME είπε...

Δεν είναι έτσι τα πράγματα ρε παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι οι καημένοι οι λαθρομετανάστες(Βούλγαροι-Αλβανοί-Πακιστανοί-Αφφανοι,Σέρβοι κ.λ.π,) δεν έχουν σκοπό να μείνουν στην Ελλάδα.
Απο δω μόνο να περάσουν θέλουν.Τελικός τους προορισμός είναι το Μπέρμινχαμ της Αγγλίας, όπου τους περιμένει η ίδια η Βασίλισσα της Αγγλίας, "μετά βαίων και κλάδων", να τους υποδεχτεί...έτσι λένε οι αριστεριστές, ότι τάχαμου πέρασμα θέλουν από την Ελλάδα.
Οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι κατεβαίνουν από την χώρα μας, για να "κόψουν δρόμο"...

Ανώνυμος είπε...

Ναι, όλα δεκτά με τη μαφία των Ελλήνων (αν και υπερβολικό) και τη λαθρομετανάστευσή τους σε αναπτυσσόμενες χώρες (επίσης υπερβολικό και αρκετά άδικο). Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό. Εμείς σε καμμία περίπτωση δε δημιουργήσαμε γκέτο και δεν προσπαθήσαμε να επιβάλλουμε την κουλτούρα μας και τη θεοκρατική νοοτροπία μας σε αυτούς οι οποίοι μας φιλοξενούσαν. Αφομοιωθήκαμε -έστω με τις ιδιαιτερότητές μας κι από 'κει και πέρα....no problem. Ήδη στην Αγγλία οι ισλαμικές κοινότητες έχουν 82 δικαστήρια της σαρία για να δικάζουν και να διαχειρίζονται την εκεί ζωή αξιώνοντας το ίδιο ακόμη και γιατους Βρετανούς. Το Μόναχο είναι η δεύτερη πόλη στον κόσμο σε τουρκικό πληθυσμό μετά την Κωνσταντινούπολη. Το Μπαγκλαντές έχει έκταση ίση με την Ελλάδα αλλά με 10πλάσιο πληθυσμό. Αν όλοι οι φιλάρες του ισλάμ είναι μερακλήδες και γουστάρουν να %%^*&$ αβέρτα, γιατί θα πρέπει να την πληρώνουμε εμείς;;;Δε φεύγουν από τη χώρα τους μόνο λόγω του πολέμου. Οι Αφγανοί πολεμούν συνεχώς από το 1500 όπως και οι περισσότεροι από όλους αυτούς (Ιράν,Ιράκ,Συρία, Λίβανος,Αίγυπτος,Πακιστάν,Σομαλία, Νιγηρία,Υεμέν κτλ). φεύγουν λόγω φτώχειας και με λίγο ''σπρώξιμο'' από τη σαουδαραβική επιδότηση των 10.000 ευρώ για κάθε λαθρομετανάστη-ο ίδιος έχω δει στην Ορεστιάδα Αφγανους με 3000$ στις τσέπες(το μεροκάματό τους είναι 2-3$.... Άλλωστε , τέτοια ανοχή δεν θα την έδειχνα ούτε σε ενδεχόμενη ελληνική τέτοια εισβολή και απόπειρα εποικισμού...

RAMΜΑ Α+

ANGEL of the TIME είπε...

RAMMA A+. μου αρέσει ο τρόπος που σκέπτεσαι.Επειδή όμως ήμαστε φιλοξενούμενοι σε αυτό το blog και ενδεχομένως ο ιδιοκτήτης του να μην θέλει να μας ανέχεται, σου προτείνω να έλθεις στο δικό μου.
http://baldnesshawk.blogspot.com/
Ευχαριστώ αμφότερους.
Fon Dolofon.

Μάκης Μίχος είπε...

Δεν απαντώ σε φον-δολοφόνους.
Προτιμώ τους αγγέλους...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον RAMMA:

Από που να αρχίσω; Από το ότι είσαι ανιστόρητος και αν όχι αυτό, συνειδητός διαστρεβλωτής της Ιστορίας; Λυντσαρίσματα, βιασμούς κι εκρήξεις δεν κάνει ο κάθε μετανάστης (στη χώρα του κι εδώ), ξέρω όμως πολλά τέτοια που έκανε και κάνει ο βρωμερός ελληνικός στρατός σου και στις χώρες της Αφρικής και της Ασίας, και στα Βαλκάνια, και ενάντια στους παππούδες μας όταν "απελευθέρωνε" τη Μακεδονία και τη Μ.Ασία στις αρχές του αιώνα.

Αφομοιωμένοι μετανάστες ήμασταν; Δεν είχαμε γκέτο; Εδώ γελάει οποιοσδήποτε είχε έστω κι ένα μετανάστη συγγενή έξω. Όπως και για το αν ρίχνανε οι Έλληνες και εκεί τα μεροκάματα και τρώγαν πεσίμασατα και ρατσισμό. Κατά τα άλλα και οι Αλβανοί που έχουν δείξει μεγάλο βαθμό αφομοίωσης εισπράττουν το φασισμό σας. Α και οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες που είναι με διακρατική συμφωνία από το '80 εδώ, απεργούσαν τέτοιο καιρό πέρσυ και είναι και Άραβες σε ποια κατηγορία βρίσκονται;

Το πρόβλημά σας είναι ένα: ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι καλοί μόνο σαν ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΙ, ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟΙ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ. Και τώρα που διεκδικούν τα αυτονόητα έχετε λυσσάξει, γιατί είχατε συνηθίσει να πατάτε πάνω στην φτηνή εργασία τους (κι αν είσαι εργάτης δεν έχει σημασία, έχεις πάρει θέση-με τα αφεντικά σου. Άλλωστε εκεί στην Ορεστιάδα κάνεις -για άλλη μία φορά βέβαια- ότι δεν καταλαβαίνεις ποιοι είναι οι δουλέμποροι και με τι μεροκάματα αποπληρώνονται αυτοί). Και το ίδιο θέλουν να γίνουμε κι εμείς. Ναι, οι μετανάστες είναι εικόνα από το μέλλον. Μπορείς εσύ και οι όμοιοί σου από την άλλη να σηκωθείτε να φύγετε για να ησυχάσουμε κι όλοι οι υπόλοιποι από ρουφιάνους και δωσίλογους.

Και Μάκη, δεν έχουν ανάγκη από φιλανθρωπία γιατί ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΩΝΑ, αγώνα για να πάψουν να είναι πια παράνομοι εργάτες. Δεν έχουν ανάγκη από τίποτα άλλο παρά αυτή την ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ. Και ο αγώνας μας είναι κοινός.

Μια παλιά σου μαθήτρια
που στη Θεσσαλονίκη
δίνει τον αγώνα
μαζί τους
Νίκη στους 300 απεργούς πείνας

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

RAMMA Apos είπε...

Μάκη -έστω και με λογοκρισία-, μου χρωστάς μία δημοσίευση της απάντησης προς την παλιά σου μαθήτρια.

Μάκης Μίχος είπε...

RAMMA Apos, δεν έχω λογοκρίνει ποτές μου κανένα.
Μήπως και δεν ήρθε η απάντησή σου;
Ξαναστείλε την.

RAMMA Apos είπε...

Προς την παλιά μαθήτρια του Μάκη:
Καταρχήν, ο βρωμερός ελληνικός στρατός μου είναι αυτός ο οποίος σου δίδει τη δυνατότητα να βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη (Solun αν προτιμάς εσύ και τα συντρόφια σου ''Μακεδονιστί'') χωρίς τη χρήση διαβατηρίου. Σίγουρα διέπραξε κατάφορα εγκλήματα κατά των Κομιτατζήδων και των υποστηρικτών του αλλά πες μου: Μόνο ο ελληνικός στρατός εγκλημάτησε τις εποχές που εσύ αναφέρεσαι;; Δε βλέπω να σε πειράζουν οι γενοκτονίες Ποντίων, Αρμενίων και ο,τι άλλο βδελυρό έπραξαν οι Οθωμανοί καθώς και οι Νεότουρκοι. Επίσης, δε βλέπω να ενοχλείσαι για τις διώξεις των Κομιτατζήδων προς τους Έλληνες ντόπιους της περιοχής. Είναι γνωστές ιστορικά οι θέσεις των παρατάξεων που σε εκπροσωπούν- ήδη από τη δεκαετία του '10- για το θρακικό και μακεδονικό κράτος και εξώφυλλα του Ριζοσπάστη ''Με τους Μακεδόνες στη Μακεδονία'' , ''Οι Έλληνες καταπιέζουν τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης'' (http://lithoksou.net/rizospastis.html) καθώς και η συγχαρητήρια διακήρυξη του ΣΕΚΕ μετά τη μικρασιατική καταστροφή για την ήττα της ‘’ιμπεριαλιστικής απόπειρας’’ της Ελλάδας. Τα ίδια συνεχίστηκαν και μέχρι την ήττα του εμφυλίου με κοινές βουλγαρικές και κομμουνιστικές επιδρομές στη Μακεδονία. Α! Να μην ξεχάσω τη φιλοναζιστική στάση των κομμουνιστών για όσο κρατούσε το σύμφωνο ‘’Ρίπεντροπ-Μολότωφ’’. Κρίμα που ξεκίνησε η επιχείρηση ‘’Barbarosa’’ και κατέστρεψε μία τόσο υπέροχη φιλία... Είναι γνωστές οι προσπάθειες όλων των ‘’ευιστόρητων’’ του δικού σου στυλ να δημιουργήσουν την ιστορία εκ νέου. Ξέρεις, αν δεν είμαστε ιμπεριαλιστικό κράτος, τότε δε θα έχετε κανένα λόγο να επαναστατείτε κατά του κράτους. Θεωρείτε μία μειοψηφία της τάξης του 3% που μιλά μία διάλεκτο κι επιδοτείται για να εκφέρει δημόσια άποψη περί ‘’μακεδονικής’’ συνειδήσεως (βλέπε Λιθοξόου, Βοσκόπουλο κ.α. μπουμπούκια)επαρκέστατη για να μιλάτε για ιμπεριαλιστική καταπίεση της Μακεδονίας και δίωξη της ‘’μακεδονικής’’ μειονότητας. Τώρα, με ποιον τρόπο ο βρωμερός στρατός μου έκανε τους παππούδες σου να υποφέρουν, τότε θα πρέπει είτε να ήταν ΕΑΜοβούλγαροι είτε κάποιο ανθελληνικό απόστημα της εποχής. Συγγνώμη που κερδίσαμε. Σε περίπτωση που τα πράγματα είχαν έλθει αλλιώς, δε φαντάζομαι την περιποίηση με κονσερβοκούτι που θα μας επιφυλάσσατε εσύ και οι όμοιοι σου...
Δεύτερον, στο Αφγανιστάν που βρίσκεται ο βρωμερός στρατός μου, έχει αναλάβει μόνο ρόλο κατασκευής δημόσιων υποδομών (γέφυρες, σχολεία , κτίρια δημόσιας χρήσης κτλ) και κανενός άλλου είδους στρατιωτική αποστολή πέραν κάποιων εμβολιασμών και ιατρικών επισκέψεων. Τα ίδια συμβαίνουν και στο Κόσσοβο και τη Βοσνία. Σε δε Σομαλία, Σουδάν,Γεωργία, η ελληνική παρουσία περιορίζεται μόνο σε ρόλο παρατήρησης. Συμπερασμα: Είσαι άσχετη επί του αντικειμένου και πιπιλίζεις την αντι-ιμπεριαλιστική σου καραμέλα όπως παπαγαλίζετέ όλοι εσείς του δικού σου στυλ(την άποψη του δικτύου στρατευμένων ‘’Σπάρτακος’’) για να δώσετε κάποιο νόημα στην ύπαρξή σας ως ομάδα.
Όσον αφορά την ισλαμική αβροφροσύνη, σου παραθέτω μερικά links τα οποία σε προκαλώ να τα δεις –αν αντέχεις. Ξέρεις, τα ανακάλυψα με μια συντομότατη 5λεπτη έρευνα. Αν θέλεις, μπορεί να γίνει εκτενέστερη… Όλα αναφέρονται σε επιβολή της σαρία από το πλήθος εναντίον γυναικών και παιδιών. Σωστά όμως! Ο κάθε λαθρομετανάστης περνά τα σύνορα με βιογραφικό και συστάσεις καθώς και μία υπεύθυνη δήλωση ότι δε συμμετείχε σε τέτοιου είδους ενέργειες. Μα τι λέω; Όλοι τους περνάν τα σύνορα έχοντας καταστρέψει τα διαβατήριά τους και δηλώνοντας Παλαιστίνιοι.
http://www.liveleak.com/view?i=01d_1282455999
http://www.liveleak.com/view?i=ea8_1282822250
http://www.liveleak.com/view?i=922_1282387551
http://wpc.281e.edgecastcdn.net/80281E/s/s/18/media18/2009/Jan/2/LiveLeak-dot-com-7d555a892d71-execution.jpg?d5e8cc8eccfb6039332f41f6249e92b06c91b4db65f5e99818bbde914d4dddd394bc&ec_rate=160
http://www.liveleak.com/view?i=2a0_1185106657
http://www.liveleak.com/view?i=15734b04d2

Συνεχίζεται...

RAMMA Apos είπε...

Όσον αφορά την αφομοίωση των Ελλήνων σε άλλα κράτη, πες μου εσύ κάποιο ελληνικό ghetto σε μία χώρα και μάλιστα με υψηλό δείκτη εγκληματικότητας. Στη Γερμανία η μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα είναι το Tubigen της Στουτγάρδης με 15.000 Έλληνες τη στιγμή που το Kreuzburg της Βαυαρίας είναι σε ποσοστό 90% τουρκικό και μάλιστα με περίπου 1.000.000 Τούρκους. Σε δε γενόμενη επίσκεψη πριν από 2 μήνες του , ο Ερμπακάν δήλωσε πως οι αφομοίωση σε ξένες κοινωνίες είναι έγκλημα κατά του τουρκισμού
(http://olympia.gr/2010/12/06/%CE%BF-%CE%B1%CF%85%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%AD%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF/).
Να υποθέσω ότι το ίδιο θα συμβαίνει –και συμβαίνει-με κάθε αλλοδαπό ισλαμιστή που βρίσκεται εκτός του πατρώου του εδάφους.
Απορία: Πως δεν ενοχλείσαι από τον ισλαμικό φασισμό κι επεκτατισμό; Πως δε σε πειράζει όλη αυτή η βία, η φαλλοκρατία και μισαλλοδοξία που πρεσβεύουν ; Και δεν την πρεσβεύουν απλώς, αλλά είναι ποτισμένοι με αυτήν. Έχεις την εντύπωση πως αν βρισκόσουν στο Πακιστάν , το Αφγανιστάν ή ακόμη και στην Αίγυπτο θα είχες τη δυνατότητα εσύ και τα συντρόφια σου να λέτε τις παπαριές σας;;; Μπα! Αυτήν τη στιγμή θα βρισκόσουν με το κρανίο σου ανοιγμένο σα φιλέτο να σιγοκαίγεσαι λουσμένη με βενζίνη (σε παρακαλώ, δες τα βίντεο) και 1000 σκουρόχρωμους να χορεύουν τριγύρω σου ουρλιάζοντας ‘’Allahu Akbar’’ !

RAMMA Apos είπε...

Τα ‘’αυτονόητα’’ που διεκδικούν οι λάθρο φίλοι σου ποια είναι;; Ήλθαν προσκεκλημένοι από κάποιον επίσημο φορέα ή υπέγραψαν κάποιαν σύμβαση εργασίας η οποία δεν τηρήθηκε;; Συμφώνησαν κάτι κι εμείς οι κακοί Έλληνες τους κοροϊδέψαμε;; Μπα, μάλλον πέρασαν παράνομα τα σύνορά μας, κρύβονταν και παρέμεναν χωρίς άδεια παραμονής και ζητιάνευαν περιστασιακά για εργασία μέχρις ότου να βρούνε κάτι πιο μόνιμο. Ενδεχομένως επιδόθηκαν σε μικροκλοπές για να επιβιώσουν κτλ. Σε ποιο σημείο ακριβώς τους έχουμε κοροϊδέψει; Τι ακριβώς τους υποσχεθήκαμε και τους ξεσηκώσαμε τους κακόμοιρους να έλθουν εδώ από την άλλη άκρη του κόσμου; Καλά που υπάρχουν κι αυτοί γιατί έτσι υπάρχετε κι εσείς. Αν δεν υπήρχαν θα έπρεπε να ανακαλύψετε κάτι άλλο.
Με τους δε Αλβανούς δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα(είχα συναθλητές φίλους Αλβανούς) εφόσον σέβονται όλες τις αρχές της κοινωνικής συνύπαρξης. Για τους εγκληματίες αλβανικής, ρωσικής κτλ καταγωγής, η άποψη μου είναι αντίστοιχη με αυτή για τον όποιον Έλληνα εγκληματία. Σαφώς ορμώμενοι από την πείνα διέπραξαν εγκλήματα στην απαρχή της παρουσίας τους εδώ και προκάλεσαν καχυποψία, όμως πια αυτά είναι σχεδόν παρελθόν. Πραγματικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με οποιονδήποτε έρχεται σε αυτήν τη χώρα με προοπτική να γίνει Έλληνας.
Ερώτηση: Με τι μούτρα μου ζητάς να φύγω από την Ελλάδα ;;; Με ποια ιδιότητα με αποκαλείς ρουφιάνο και δωσίλογο;;; Ξέρεις, θα μπορούσα πανεύκολα να σε αποκαλέσω κι εγώ μία μαστουρωμένη αργόσχολη , άπλυτη (άπειρα ζωντανά παραδείγματα παρουσιάζει το σινάφι σου σε άτομα με τέτοια χαρακτηριστικά) που ο πατέρας της την έχει στείλει στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει κι αυτή ‘’κάνει παρέα’’ με πρεζάκια και Πακιστανούς μπλα,μπλα,μπλα… Δε σε ξέρω όμως-και δεν ενδιαφέρομαι να σε γνωρίσω. Πιθανό να κάνω και λάθος σε κάποιον ή σε όλους τους χαρακτηρισμούς που προανέφερα. Δεν ανέχομαι όμως από κανένα να με χαρακτηρίσει όπως με απεκάλεσες εσύ μαλακισμένο ζώο. Έχω βαρεθεί όλα αυτά τα ‘’αγωνιστικά’’ ζόμπι της νέας γενιά να ενδιαφέρονται για τα προβλήματα όλων εκτός των Ελλήνων. Μίας γενιάς ουσιαστικά αγράμματης, με την κλασσική ξύλινη γλώσσα, γνωρίζουν όλα τα προβλήματα όλων των μειονοτήτων αλλά ούτε κουβέντα για τα προβλήματα των γειτόνων τους. Ποιος από εσας νοιάζεται για τις γιαγιάδες που έχουν σκοτώσει ή ακόμη και βιάσει;; Ποιος κωλοαναρχικός μίλησε ποτέ για όλη αυτήν την εισαγόμενη βία που σε κανέναν δε χρωστούσαμε να υποστούμε;; Αλλοίμονο όμως. Μην αγγίξει κανείς τον κάφρο της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Είναι φασίστας, δωσίλογος και ρουφιάνος. Ποιος σας επέλεξε εσάς , το 1% του πληθυσμού να λύσετε τα προβλήματα εμάς των υπολοίπων;; Από πού κι ως που εμφανίζεστε εσείς ως αυτόκλητοι πεφωτισμένοι, διανοούμενοι-κατά φαντασία, ακτιβιστές- σωτήρες (…ποιων); Καθίστε καλύτερα εκεί στην κατάληψη, επιδοθείτε στο αγαπημένο ψυχαγωγικό εργόχειρο με το βελονάκι και πείτε ιστορίες για το πόσο επαναστατικοί επαναστάτες είστε. Μπορεί να σας ’’σκασει’’ όμορφα και να ακούστε ανάμεσα σε όλα και το Μπακούνιν να σας μιλάει ή να νομίσεις ότι είσαι η Λούξεμπουργκ, η Πασιονάρια ή όποιος άλλος καμένος της ιστορίας εσύ γουστάρεις να είσαι.
Μείνε λοιπόν εκεί με τα Πακιστάνια σου, κάνε τον αγώνα σου κι αν νοιάζεσαι και τόσο πολύ, πες του πατέρα σου να σου στείλει το κάτι τις περισσότερο για να φιλοξενήσεις το Μουχτάρ, τον Ταχίρ και το Ρασίντ σπίτι σου κι άντε στο καλό… Άλλωστε 50 λάθρο είναι εκεί πάνω μαζί σας. Δε μαζεύεστε 50 γραφικοί για να τους φιλοξενήσετε;;
Υ.Γ. Εσύ που μιλάς για εργατική τάξη, μπλα,μπλα,μπλα, σε ποιο ντοκυμαντέρ τους έχεις δει αυτούς;; Βάζω στοίχημα πως αν εργαζόσουνα ή όταν θα εργάζεσαι ,στην καλύτερη περίπτωση θα έχεις γίνει αφισοκολλήτρια του ΠΑΣΟΚ. Προφανώς όμως, δεν ‘’παίζει’’ βιοποριστική ανησυχία...

Μάκης Μίχος είπε...

Όπως κατάλαβες, φίλε RAMMA Apos, δεν υπάρχει λογοκρισία. Μόλις έφτασε το σπαστό μήνυμά σου αναρτήθηκε.
Φυσικά δεν μπορώ να απαντήσω σ' όλα αυτά που κατα-λογίζεις.
Χρειάζεται ένα Συμπόσιο Πλατωνικό για να ξεδιαλύνουν κάποια πράγματα.
Το περιμένω...

ΑΝGEL of the TIME είπε...

Σωστή προσέγγιση, εμπεριστατωμένη τοποθέτηση, τετράγωνη λογική, αξιωματικά επιχειρήματα στηριγμένα σε αντικειμενικότατα και ακράδαντα στοιχεία - ντοκουμέντα.
Yπαρχηγός λοιπόν ο RAMMA A+,μου τα χάλασε λίγο εκεί με τους Ναζί, αλλά θα τον ...βελτιώσω.
Οι Ναζί δεν είχαν καμμία σχέση μ'αυτούς τους εκ πεποιθήσεως άπλυτους και παρωπιδιασμένους θρησκόληπτους.Αν θέλεις RAMMA A+,διάβασε την ανάλυσή μου με τον τίτλο "jIEG HEIL, MINE FUHRER",θα δεις πολλά.
Δεν έχω κέφι τώρα να προβώ σε εκτενείς αναλύσεις, αλλά προσεχώς ίσως...
Σας προσκαλώ λοιπόν την Παρασκευή(πρώτα ο Θεός-όχι ο Αλλάχ),στην οικεία του Αβραάμ(δεν είναι Εβραίος, αν ήταν θα τον είχα καθαρίσει),έτσι ώστε εκεί να λάβει χώρα το συμπόσιο που ανέφερε ο δάσκαλος.

Μετά τιμής.

Μάκης Μίχος είπε...

Φίλε RAMMA Apos, πρέπει να γνωρίσεις τον ANGEL of the TIME.
Μάλλον έχετε να πείτε πολλά...
Αν θέλετε και οι δυο σας μπορώ να σας φέρω σε επικοινωνία.

RAMMA Apos είπε...

To email μου βρίσκεται στη διάθεσή σας. Ίσως όμως θα πρέπει να βρεθούμε στο FOVO's στο χωριό για καλύτερη επικοινωνία. Αναμένω μετά ανυπομονησίας!

Μάκης Μίχος είπε...

Αν συμφωνεί κι ο ANGEL, είμαι κι εγώ έτοιμος.

Ανώνυμος είπε...

Oυδέτερο έδαφος.Σωστό.Καλώς!