Μετρητής

Πέμπτη, Ιανουαρίου 27, 2011

ΓΙΑΤΙ “ΟΧΙ” ΕΞΟΔΟ (τώρα) ΑΠ’ ΤΟ EURO

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩ
Είδαμε σε προηγούμενες αναρτήσεις, ότι εμείς (εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, μικροεπιτηδευματίες, ψευδοαυτοαπασχολούμενοι, αγρότες) πληρώσαμε πανάκριβα την αναγκαστική μας είσοδο στην Ενιαία Νομισματική Ένωση κατ’ αρχήν και στο ΕΥΡΩ στη συνέχεια, με τη μέθοδο των συνεχών υποτιμήσεων της δραχμής και της νοημοσύνης μας. Η απάτη της εισδοχής μεγάλωνε περισσότερο αφού για μερικά σακούλια αέρα κοπανιστό (όνειρα κυριαρχίας σε μια ενιαία αλλά στη πράξη ανελεύθερη αγορά, συνεχίσαμε να εισπράττουμε τις εισοδηματικές ανισότητες μεταξύ πλούσιων και φτωχών, και μεταξύ βορά με νότου, οι οποίες με αφορμή τη νομισματική ένωση, μεγάλωσε, γιατί οι “άρχοντες” των νομισματικών “αγορών” είχαν ανάγκες και πολλά αχόρταγα στόματα να ταΐσουν.
Μπαίνοντας στο Ευρώ, συνολικά η Ελλάδα θα έπαιρνε συγκεκριμένη ποσότητα του νέου νομίσματος, το οποίο (θυμηθείτε) ξεκίνησε βολοδέρνοντας στο 1€=0,80$. Μιλάμε για πανάκριβο δολάριο εκείνες τις μέρες, με το οποίο αυτοί που το κατείχαν μπορούσαν να εξαργυρώσουν, αγοράζοντας πολλά φτηνά Ευρώ, χωρίς να τους καίγεται καρφί, για το πόσο πάτο θα έπιανε (τότε) η δραχμή. Επομένως οι συνεχείς υποτιμήσεις της δραχμής, για είσοδό μας στο ευρώ, είχαν κύριο στόχο εμάς τη μάζα, ώστε να ξεκινήσουμε, με όσο το δυνατόν λιγότερα νέα νομίσματα € στις τσέπες μας, αλλά με αυξημένα όνειρα θερινής νυκτός και ακόμα μεγαλύτερες υποχρεώσεις στις πλάτες μας.
Από τότε κύλησαν χρόνια και καιροί και τα μόνα που γευτήκαμε, ήσαν φτώχεια, μιζέρια, ακρίβεια, ανεργία, ξεσπιτώματα, πείνα, άδειες τσέπες. Λιτότητα και ξανά, λιτότητα και ξανά λιτότητα και…….
Από την άλλη οι πλούσιοι Βαρδινογιάννηδες, Κοκαλαίοι, Δασκαλοπουλαίοι, Γιαννακοπουλαίοι, Λάτσηδες, Σάλοι, Βγενόπουλοι, Κωστοπουλαίοι, Εφοπλιστάδες, Δικαστές, Πολιτικοί, Μητσοτάκηδες, Καραμανλήδες, Αβραμοπουλαίοι, Παπανδρέηδες, Σημίτηδες και Πάγκαλοι και άλλα φρούτα, εργολάβοι του βουνού και του κάμπου, μάζευαν-μάζευαν κι’ έτρωγαν του σκασμού και κάθε ώρα άδειαζαν τον ταμπλά με τα κουλούρια κι έγλυφαν και το ταψί. Ούτε σπυρί από σουσάμι δεν αφήναν, έστω για σπουργίτη που πέθαινε της πείνας.
Όλοι αυτοί, έχουν κάνει τα οικονομικά τους συμφέροντα αχταρμά σε συνεργασία και με ξένους εβραίους, για να ελέγχουν καλύτερα (όσον αφορά την Ελλάδα), το χρυσάφι και τ’ άλλα μεταλλεύματα, το πετρέλαιο, τα τρόφιμα, το χρηματιστήριο, τις τράπεζες και όλα τα καλούδια που δεν μπορούμε να δούμε εμείς, ούτε με το “χάμπλ”. Με αυτή τη συμμαχία, παραμένουν ισχυροί για να απομυζούν τον ιδρώτα της δικής μας παραγωγής, κι’ από την άλλη, παίζοντας σε πολλά ταμπλώ, κάνουν τη λεγόμενη εντός κι’ εκτός διασπορά κινδύνου, επειδή παίζουν χοντρά παιχνίδια κερδοσκοπίας, ώστε αν κάπου δεν πάει καλά η “επένδυση”, να έχουν περιορισμένες απώλειες. Όλοι αυτοί, έχουν ληστέψει τις πηγές των αγαθών, τα εμφανίζουν όλα ιδιοκτησία τους μέσα από τον έλεγχο και τη διαχείριση του κρατικού μηχανισμού, οπότε το χρήμα ως συναλλακτικό μέσον, έχει γι’ αυτούς δευτερεύουσα σημασία, αφού εν τέλει, αυτοί είναι που ρυθμίζουν τη πραγματική του αξία, δηλαδή την ανταλλακτική (ή αγοραστική) του αξία έναντι των αγαθών που εμείς χρειαζόμαστε για άμεση επιβίωση.
Το χρήμα-νόμισμα, όπως είπαμε είναι το κοινό εργαλείο, που χρησιμοποιούμε στις συναλλαγές μας, για να αμοιφθούμε στην εργασία και τη παραγωγή μας, αλλά και για να αγοράσουμε ή να πουλήσουμε αγαθά και υπηρεσίες. Όμως το χρήμα-νόμισμα είναι και χρηματιστηριακό προϊόν (όπως οι μετοχές, τα ομόλογα, το πετρέλαιο, ο χρυσός κλπ) και ως τέτοιο, υπόκειται ανά πάσα στιγμή τις κερδοσκοπικές πιέσεις των απανταχού απατεώνων. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο (μη εξαιρουμένων και των ΗΠΑ), καθώς και εταιρείες, που να μην έχουν δεχθεί επιθέσεις από τους διεθνείς κερδοσκόπους. Οι χώρες είναι κυρίως υποκείμενες σε κερδοσκοπικές πιέσεις, στα ομόλογα (δάνεια) και στο χρήμα-νόμισμα που έχουν και χρησιμοποιούν.
ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ
Μιλάμε με λίγα λόγια για κεφαλαιούχους, διαχειριστές-ιδιοκτήτες ολιγοπωλίων και μονοπωλίων, που έχουν συγκεκριμένους στόχους κυριαρχίας επί του νομίσματος και συνεννοούνται μεταξύ τους και με τις ψευδοεκλεγμένες κυβερνήσεις, μέσα από μυστικές οργανώσεις. Για να πετύχουν τους στόχους, χρησιμοποιούν και χρησιμοποιούνται τα “παπαγαλάκια”, τα περίεργα αυτά όντα, που παπαγαλίζουν συνεχώς (διαδίδουν) μια φήμη, ως δήθεν είδηση. Και μη φαντάζεστε ως “παπαγαλάκι” τον κάθε μαλάκα που δεν ξέρει πως να περάσει την ώρα του και ξημεροβραδιάζει στο χρηματιστήριο, παριστάνοντας τον καλοπληροφορημένο. Μιλάμε για πρωθυπουργούς, για υπουργούς, για διοικήσεις χρηματιστηρίων, για κορυφαίους διεθνείς χρηματιστές και τραπεζίτες, για εργολάβους ιδιοκτήτες ΜΜΕ και για συνδυασμούς μεταξύ αυτών. Αυτοί είναι τα πραγματικά παπαγαλάκια κι’ όταν κάνουν τη βρομοδουλειά τους, τους βλέπεις “αγανακτισμένους” να απειλούν δεξιά και αριστερά, κάποια αόριστα και φανταστικά …παπαγαλάκια!!!!! Ποιος κάθισε ποτέ να μετρήσει, πόσες φορές βγήκαν και παπαγάλισαν για να παρασύρουν κόσμο, ο Σάλας, ο Κωστόπουλος, ο Βγενόπουλος, ο Παπανδρέου, ο Σημίτης, ο Παπακωνσταντίνου και δεκάδες άλλοι πριν απ’ αυτούς. Κι’ από κοντά πρακτοράκια οι μεγαλοδημοσιογράφοι, με τις σικέ αποκλειστικότητες των ….αφεντικών τους.
Παπαγαλάκια για να μπούμε στην ΕΕ, παπαγαλάκια για να μπούμε στο €, παπαγαλάκια για υποδούλωση στο ΔΝΤ, παπαγαλάκια για επιμήκυνση δανείων, παπαγαλάκια για πιθανή έξοδο απ’ το €…. παπαγαλάκια….
Μόνο για την ουσία του Ελληνικού προβλήματος, που είναι το κλεμμένο δημόσιο χρήμα, η φοροδιαφυγή, η εισφοροδιαφυγή, οι μίζες, οι υπερτιμολογήσεις, μόνο για τα ποινικά αδικήματα των πολιτικοοικονομικών ληστοσυμμοριών, δεν ακούμε τα παπαγαλάκια, γιατί αυτοί που παπαγαλίζουν είναι και μέλη των ληστοσυμμοριών που μας εκμεταλλεύονται και μας ληστεύουν. Είναι οι ΠΑΓΚΑΛΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΓΙΑ ΤΟΥΣ, που κι’ αν έδωσαν κάποιες θεσούλες-ρουσφέτια πείνας, το έκαναν από υστεροβουλία, για να διαφθείρουν τη μάζα, τον λαό.
ΕΞΟΔΟΣ ΑΠ’ ΤΟ ΕΥΡΩ ?????
Μέσα σ’ όλον τον σαματά και τον χαμό, απ’ τα ατελείωτα ΠΑΓΚΑΛΑ φαγοτόπια των αχόρταγων πολιτικοοικονομικών συμμοριών ληστών του ιδρώτα μας, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ, έριξαν και τη φωτοβολίδα της εξόδου απ’ το €…. “ΕΝ ΑΝΑΓΚΗ”, είπαν, έχουν όλα τα όπλα στη φαρέτρα…. Παπανδρέοι και παρατρεχάμενοι, Καρατζαφέρηδες και παρατρεχάμενοι, Ντόρα, Σαμαράδες και παρατρεχάμενοι και στο βάθος ΣΕΒ, Τραπεζίτες, Εφοπλιστές, Εργολάβοι-ΜΜΕ, Νεκροθάφτες νεοσοσιαληστές.
Ξεχάσατε μωρέ, πως εκτός από τα τυπωμένα γερμανικά “μάρκα”, οργίασαν τα γραπτά των εργολάβων-ΜΜΕ, για υπερωρίες λόγω εκτύπωσης ξανά δραχμών πέρυσι τέτοιο καιρό??? (ΓΡΆΨΤΕ τη λέξη “υποτίμηση” στην αναζήτηση του γκουγκλ και θα δείτε από Ιανουάριο έως και Μάϊο 2010, τι έγραφαν οι βρομοφυλλάδες των εργολάβων και χρηματιστών-τραπεζιτών, για να μας μορφώσουν την αναγκαιότητα).
Άκουσαν και μερικοί γυρολόγοι κακομοίρηδες τη φόλα και άσχετοι και τούβλα τη τριγύρισαν παντού και ενώ μας είχαν ξεσκίσει από παντού με ανατιμήσεις αγαθών και με εξωφρενική υποτίμηση της μισθωτής εργασίας, το μόνο που είχαν να πουν, ήταν το “να γυρίσουμε στη δραχμή, για να μπορούμε να την …..υποτιμούμε όποτε θέλουμε”!!!!!
Άντε τώρα, να το ακούς από τους απατεώνες λεφτάδες, που πάντα οικονομάνε με τις υποτιμήσεις του εθνικού νομίσματος, να το καταλάβω. Αλλά να το ακούω από μερικές ψωμόλυσσες, ε, τρελαίνομαι.
Τι σημαίνει ρε τούβλα και ξύλα απελέκητα, “ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ”???
Υποτίμηση είναι η μείωση της αξίας ενός νομίσματος και επειδή δεν είσαι τραπεζίτης, εκεί που μπορούσες να αγοράζεις μια φρατζόλα ψωμί την ημέρα, ξαφνικά λόγω υποτίμησης όσων σου απόμειναν στη τσέπη, θα αναγκαστείς να αγοράζεις μισή φρατζόλα ψωμί την ημέρα και οι ληστές πολιτικοί πάγκαλοι και εργολαβοτραπεζίτες, θα συνεχίσουν να καταληστεύουν το δημόσιο χρήμα και να συνεχίσουν να χρηματίζονται από κάθε παλιά και νέα “ΖΙΜΕΝΣ”.
Είδαμε και την άνευ λόγου και αιτία και άνευ καμίας ουσιαστικής χρησιμότητας, ενώ το κράτος βάρεσε πλήρη διάλυση από τον πουλημένο ΓΚΑΓΚΑ, τις άγριες μεταφορές κεφαλαίων από το δημόσιο ταμείο στις τράπεζες, ξανά και ξανά, για να δούμε και το θράσος να θέλουν να αγοράσουν και τις ημικρατικές τράπεζες με τα λεφτά αυτά!!! Κι αφού είδαμε ότι όλα τα λεφτά πάνε στους τραπεζίτες, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΔΡΑΧΜΗ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ (ΝΕΕΣ) ΔΡΑΧΜΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΙΕΝ ΣΤΙΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟΥΣ. Μόνο αυτοί που έγιναν σε έναν χρόνο πλουσιότεροι το ξέρουν, αλλά τα παπαγαλάκια, δεν τα συμφέρει να το παπαγαλίσουνε. Εμείς θα ξαναμείνουμε άδραχμοι, άνΕΥΡΟΙ και πιθανόν …ά.νευροι….
Ακόμα και σε ομαλότερες περιόδους, οποτεδήποτε κι αν έγινε υποτίμηση, ακόμα και εκείνη η πολυδιαφημισμένη 50% του απατεώνα ΜΑΡΚΕΖΙΝΗ, έγινε αποκλειστικά και μόνο για βίαιη ανακατονομή του εθνικού πλούτου (και εισοδήματος) υπέρ των αχόρταγων καρχαριών πλουσίων. Οποτεδήποτε κι’ αν έγινε υποτίμηση, τα αποκλειστικά θύματα είναι οι άνεργοι, οι σκλάβοι εργατοϋπάλληλοι, οι πειναλέοι φαρμακοσυντηρούμενοι συνταξιούχοι, οι σπουδαστές, οι μικροεπιτηδευματίες, οι αγρότες….
Μέσα στο σκάνδαλο της κάθε υποτίμησης ενός νομίσματος, θάβονται όλες οι μίζες και τα κλεμμένα, θάβονται όλα τα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα, στο όνομα “μιας νέας αρχής, ενωμένοι… κτλ… κτλ…κτλ…”.
Ενωμένοι με ποιους ρε αλήτες???? Με εσάς που συνεχίζεται ακόμα και τώρα τις ληστείες μπρος στα μάτια μου???? Κι έχετε και το θράσος να βγαίνετε καθημερινά και να μου λέτε ότι “μαζί τα φάγαμε”????
Η ΒΙΑΙΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟΝ είναι το μόνο φάρμακο για γιατριά απ’ τη σαπίλα και τη κλεψιά.
Το πρόβλημά μας δεν είναι το πως θα βαφτίζουμε κάθε τόσο σαν κωθώνια, το νόμισμα, για να μας βιάζουν καθημερινά μαζί με αυτό, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι εργολάβοι, οι προμηθευτές και οι μεγαλοξενοδόχοι κι’ ο κάθε αεριτζής.
Το πρόβλημα μας είναι, η έλλειψη αποφασιστικότητας, για να απαλλαγούμε από όλα τα λαμόγια που μας ξεζουμίζουν και μας επιβάλουν καθεστώς απόλυτης σκλαβιάς.
Με τις παρούσες κατευθυνόμενες οικονομικές συνθήκες, με το χέρι στη καρδιά, όπως είχα πει, όχι στην είσοδο στην ΕΕ και όχι στο €, αφού δεν ελέγχουμε στο παραμικρό την εξουσία, λέω όχι στην έξοδο από το €, όχι στις υποτιμήσεις νομίσματος, όπως κι’ αν ονομάζεται.
Με τις παρούσες συνθήκες κατάληψης της εξουσίας απ’ τις γαλαζιοπράσινες χούντες ληστών, αυτά μόνο στηρίζω:

ΤΗ ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΩΝ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΩΝ,
ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ,

ΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΟΛΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,
ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ

Δημοσιεύθηκε στο Αρχική, ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Με ετικέτα: EURO, Βιομήχανοι, Δραχμή, Δημόσιο Χρέος, ΕΕ, Εισόδημα, Ελλάδα, Καρατζαφέρης, Μαφία, Παπανδρέου, Σκάνδαλα, Τραπεζίτες | Leave a Comment »

Δεν υπάρχουν σχόλια: