Μετρητής

Δευτέρα, Ιανουαρίου 17, 2011

Παρακαλώ αντίλογο!Η διάσπαση του έθνους…

Posted by ΜπαρμπαΝίκος στο Ιανουαρίου 16, 2011

Ακούσαμε τις τελευταίες μέρες ότι η Ιστορία του Λυκείου θα μετατραπεί σε μάθημα που θα διδάσκεται μόνο στους μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης. Μιας και η κυβέρνηση όταν ήρθε στην εξουσία, μετά βαϊων και κλάδων, το πρώτο που έκανε ήταν να μετανομάσει τα υπουργεία θα της πρότεινα το πάλαι ποτέ “Υπουργείο ΕΘΝΙΚΗΣ Παιδείας και Θρησκευμάτων” που μετ’ονομάστηκε σε “Υπουργείο Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων” να ξαναμετονομαστεί σε αυτό που του αρμόζει: ” Άρμα Κατάργησης του Έθνους”. Μα είναι δυνατόν η ιστορία μας να γίνει μάθημα που θα διδάσκεται σε ορισμένους μόνο μαθητές; Και φυσικά ποιος να βρεθεί να αντιδράσει; Αφού λέξεις όπως: πατρίδα, έθνος, οικογένεια έχουν αντικατασταθεί από λέξεις όπως: επάρατη δεξιά, πρόοδος, παγκοσμιοποίηση. Ποιος λαός μπορεί να πορεύεται χωρίς τη γνώση για τα έργα των προγόνων του;

Συνεχίζοντας τον παραλογισμό η κυβέρνηση πρότεινε να καταργηθεί και το μάθημα της λογοτεχνίας. Το μάθημα που έφερνε σε επαφή το μαθητή με προσωπικότητες όπως: Ξενόπουλος, Παλαμάς, Παπαδιαμάντης, Σεφέρης, Ελύτης, Καζαντζάκης, Καβάφης…. Το μάθημα που προέβαλλε στο μαθητή τις ανθρωπιστικές ιδέες. Τις ιδέες της αγάπης, της αλληλεγγύης, της ομοψυχίας. Ιδέες δηλαδή που έχουν αντικατασταθεί από έννοιες όπως : κέρδος, spread, ευρώ, δολλάριο…

Σε ένα μόνο ελπίζω πλεόν. Ελπίζω στο ότι η νέα γενιά, η δική μου γενιά που βγαίνουμε σήμερα στην κοινωνία διαφέρουμε σε ένα μόνο σημείο ,αλλά πολύ σημαντικό, με τις προγενέστερες….Δεν είμαστε νεοέλληνες, αλλά Έλληνες….

Ο Φιλελεύθερος,

Μαρκέτος Κωνσταντίνος

http://enpatrais.blogspot.com/2011/01/blog-post_6697.html

Αναρτήθηκε από Αιτωλός-Μάχιμος Πολίτης

Δημοσιεύθηκε στο Αρχική, ΕΛΛΑΔΑ | Με ετικέτα: Ιστορία, Πατρίδα, Παπαδιαμάντης, Λύκειο, Σεφέρης, Ελύτης

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ANGEL of the TIME είπε...

Επί εποχής Γεωργίου του Β',τα θηλυκά έφεραν ομοιόμορφη ενδυμασία στα σχολεία-ήταν φασιστικό αυτό, έτσι δεν είναι?
H δημοκρατία υπαγορεύει να φοράει ο καθένας ότι γουστάρει και να συναγωνίζονται τα θηλυκά για το ποιά θα έχει την πιο προκλητική εμφάνιση και θα καυλώνει περισσότερο τους αρσενικούς, είτε καθηγητές είτε συμμαθητές, από την κατάργηση της ποδιάς άρχισε η πτώση- και εδιδάσκοντο τα Αρχαία Ελληνικά σε πλήρες κείμενο.
Ομως τότε εσείς οι " δημοκράτες", είχατε άλλα κολλήματα...
Δεν επιτρεπόταν να πετάτε μολότωφ, δεν επιτρεπόταν να εκφέρεσθαι εναντίον της κυβερνήσεως.
Τίθεται το εύλογο ερώτημα, γιατί να αντισταθείς σε μια κυβέρνηση που πρόσεξε τον Ελληνα και την Ελλάδα?...Γιατί να πας κόντρα όταν είχες τα πάντα?
Eπειδή ήσουν μαλάκας γι αυτό πήγαινες κόντρα.
Ηθελες να ακούσεις τον πράσινο ήλιο του Θεοδωράκη έτσι δεν είναι, ήθελες ελευθερία, ποιά ελευθερία ήθελες φίλε, σκέψου τι ήθελες βαρεμένε Ελληνα.Αλλά και πάλι κανείς δεν σε πείραζε-άσε μην μου πεις γιατι τα ξέρω από τον πατέρα μου- έβριζε αισχρά την Βασίλισσα Φρειδερίκη και το καθεστώς, κανένας δεν τον πείραξε, όταν μια φορά τον κάλεσαν στην ασφάλεια το 69 ο διοικητής, του ζήτησε συγγνώμη, γιατί ο πατέρας μου ήταν μια μορφή ανεπανάληπτη.
Αυτοί που δημιουργούσαν τα πραγματικά προβλήματα, ήταν κοντόφθαλμοι και προβληματικοί κολοπαιδαράδες, πορωμένοι αριστεριστές.
Ο Χριστός είπε "μη δώτε τοις κυσί", εννοώντας θάνατος στα σκυλιά, και όλοι αυτοί ήταν σκυλιά, άλλος εν αγνοία του και άλλος εν γνώση του.....
Αλλο τι δεν γράφω και επικαλούμε όποια δύναμη πιστεύετε να σας δώσει φώτιση!

ANGEL of the TIME είπε...

Εγραψα κάτι αλλά ήταν ...πολύ.
Θα τα πούμε ξανά.