Μετρητής

Κυριακή, Μαρτίου 07, 2010

Τα 12 θετικά της οικονομικής κρίσης

1. Θα αναβιώσει το συσσίτιο της γειτονιάς και έτσι θα αναθερμανθούν και πάλι οι σχέσεις στις γειτονιές όπου κανείς πλέον δε λέει καλημέρα στον άλλον.
2. Τα παιδιά δε θα φεύγουν ούτε στα 40 από το πατρικό τους και θα μπορούν έτσι να φροντίζουν τους γονείς τους χωρίς να ξοδεύουν σε γηροκομεία και αποκλειστικές.
3. Θα ξαναζωντανέψει το ταβερνάκι της γειτονιάς, που με ελάχιστα ή και βερεσέ θα καλύπτει τη βραδινή έξοδο.
4. Θα λανσαριστεί νέα μόδα διατροφής, όπως ρεβίθια αλάδωτα με ρίγανη, ρύζι με μαραθόσπορο και ραδίκια ποσέ.
5. Θα γνωρίσει νέες δόξες ο Καραγκιόζης με παραστάσεις όπως Ο Καραγκιόζης στο Βατοπέδι, Ο Καραγκιόζης Υπουργός, Ο Καραγκιόζης τραπεζίτης, Ο Καραγκιόζης χρηματιστής...
6. Δεν θα χρειασθεί να ολοκληρωθεί το πείραμα του CERN, μιας και οι επιστήμονες θα έχουν μπροστά τους ολοζώντανο το μεγάλο «ΜΠΑΜ».
7. Ο ρατσισμός θα δεχθεί ένα ισχυρό χτύπημα, γιατί οι αλλοδαποί ξέρουν περισσότερα από φτώχεια και πείνα, και μπορούν να μας διδάξουν τα «μυστικά» της επιβίωσης.
8. Θα εκτιναχθεί στα ύψη ο δημογραφικός δείκτης - κάτι πρέπει να κάνεις για να σκοτώσεις την ώρα σου όταν δεν έχεις δουλειά.
9. Θα ανέβει το μορφωτικό επίπεδο, αφού οι μαθητές θα το ρίξουν στο διάβασμα λόγω αφραγκιάς.
10. Θα αναβιώσει η φιλική εταιρία, η γιάφκα, το κρυφό σχολείο, οι αντιστασιακές ομάδες ενάντια στο ανάλγητο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις παραφυάδες αυτού.
11. Θα αυξηθούν οι συνδέσεις adsl γιατί το internet είναι φτηνό μέσο "διασκέδασης". Που λεφτά για έξω ...
12. Τέλος στην παχυσαρκία, η οποία κάνει θραύση στην Ελλάδα! Θα τρώμε λιγότερο (οι τιμές έχουν κορυφωθεί ενώ οι μισθοί έχουν πατώσει), θα κάνουμε περισσότερη γυμναστική (για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας εκεί που πήγε το πετρέλαιο), θα περπατάμε περισσότερο (εκεί που πήγε η βενζίνη). Θα γίνουμε ένας λαός κομψός και «φιτ».

Για εσάς δουλεύει ο Γιωργάκης φίλοι.

1 σχόλιο:

ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ είπε...

Πλάκα – πλάκα, αλλά ίσως και να τα έχει στ’ αλήθεια ανάγκη όλα αυτά η κοινωνία μας.
Γιατί όλα τα χρόνια που είχαμε λεφτά, τις αληθινές αξίες που εμπεριέχονται σ’ αυτά που με αστείο τρόπο περιγράφει το κείμενο, τις αντικαταστήσαμε με την αξία του χρήματος μόνο και επιδοθήκαμε σαν κοινωνία, σε άκρατο, στείρο καταναλωτισμό και σε τρόπους ζωής που έθαβαν καλά ότι είχε αληθινή αξία και νόημα.
Εξαθλιωθήκαμε από μέσα μας πρώτα και ηρθε η ώρα να εξαθλιωθούμε και …εξωτερικά.
Το βέβαιο είναι, ότι αν γίνουν αυτά που περιγράφει το κειμενάκι, θα ξαναβρούμε τον εαυτό μας σαν λαός και θα τους γαμήσουμε όλους αυτούς τους χαραμοφαηδες πολιτικούς μας, καθώς και τα συνακολουθά τους «τρωκτικά» (…προσβάλλω και τα καημένα τα ζωάκια τώρα…)
Αλλά βρε παιδιά, είναι ανάγκη να πεινάσουμε για να τα καταλάβουμε όλα αυτά;;;
Γιατί να μη τους γαμήσουμε από τώρα, που δε μας έχει εξαντλήσει και η πείνα τόσο πολύ ακόμη, ώστε να …το νοιώσουν και πιο έντονο;;;
Για σκεφτείτε το, κι ας το αρχίσουμε από τώρα που έχουμε ακόμη και μερικά ευρώ να διαθέσουμε για αρκετά κιλά παραγινωμένων φρούτων.
Ας προβούμε έγκαιρα «στην αγορά του αιώνα» (σάπιος αιώνας – σάπια φρούτα) κι ας τους πλακώνουμε με δαύτα, φορά που θα λένε τις παπαριές τους απ’ τους υψηλούς θώκους και τα κάθε λογής «βήματα»
Αναφωνήστε μαζί μου:
ΒΡΕ ΟΥΣΤ!!! ΚΑΘΑΡΜΑΤΑΙΟΙ!!!
ΨΗΦΟ ΘΕΛΕΤΕ;;
ΠΑΡΤΕ Τ’ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ !!!
(…και ολίγα σάπια φρούτα…)
Τάσος Καρβέλης