Μετρητής

Πέμπτη, Μαρτίου 19, 2009

Κοντά στην επικαιρότητα

Οι ΜΥΘΟΙ του ΜΙΧΟΥ

Οι πυραμίδες του Καρμιραμών

Ο Καρμιραμών ήταν γιος έμπορου . Ο πατέρας του γεννήθηκε σε ένα μικρό και καρμίρικο χωριό της Παλαιστίνης , αλλά έφυγε μετά τον πόλεμο Φιλισταίων και Ισραηλιτών κι ήρθε κι εγκαταστάθηκε στη Ναζαρέτ . Εκεί γέννησε και τους τρεις γιους του , αλλά κανένας απ’ τους τρεις δεν πήρε το όνομα του Ναζωραίου . Δεν ήθελε αυτό το όνομα για τους γιους του , μιας κι ήξερε πως κανείς δεν θα είχε τα προσόντα του μελλοντικού Ναζωραίου .

Το όνομα Καρμιραμών έδωσε ο πατέρας στο μικρότερο γιο του . Έβλεπε πως ο γιος του αυτός είχε όλη τη γονιδιακή καρμιριά της οικογένειας κι αμέσως του ‘δωσε το πρέπον όνομα .

Ο Καρμιραμών μεγάλωσε κι έμαθε γράμματα κοντά στους Φαρισαίους . Πήγε και στην Ιερουσαλήμ και συμπλήρωσε τις γνώσεις του κοντά στους Υποκριτές . Είχε πλέον πάρει όλα τα εφόδια για να μπορεί να εκμεταλλευτεί τους συμπολίτες του και για να γίνει έμπορος , όπως ο πατέρας του .

Εκείνο τον καιρό γύρισε από την Αίγυπτο ο Μωυσής με τους περιπλανώμενους Ιουδαίους του . Ο Μωυσής είχε δει πολλά πράγματα στην Αίγυπτο . Είχε μάθει να κόβει τη θάλασσα στα δυο , είχε μάθει ορειβασία κι έτσι σκαρφάλωσε πάνω στο βουνό για να πάρει τις δέκα εντολές απ’ τον Γιεχβά , είχε δει και τις πυραμίδες των Φαραώ .

Αυτές τον εντυπωσίασαν περισσότερο και γι’ αυτές μιλούσε συνεχώς ο Μωυσής .

Ο Καρμιραμών παρακολουθούσε από κοντά το Μωυσή και μάθαινε όσες απ’ τις εντολές τον βόλευαν .

Περισσότερα ήθελε να μάθει για τις πυραμίδες , για να ασκήσει τις μαθηματικές και οικονομικές σκέψεις του . Έλεγε ο Μωυσής για τις ανακαλύψεις των ιερέων της Αιγύπτου στη μαθηματική σκέψη και στη γεωμετρία και ο Καρμιραμών προσπαθούσε να χώσει τη γνώση αυτή μέσα στο μυαλό του και να τη βελτιώσει με κάθε τρόπο .

Τα οικονομικά του οίκου του ήθελε να βελτιώσει και προωθούσε τη μετάλλαξη του λόγου του Μωυσή . Ο Μωυσής του είχε μιλήσει για τις πυραμίδες στη χώρα της Αιγύπτου κι ο Καρμιραμών σκέφτηκε με το καρμίρικο μυαλό του πως αυτές οι πυραμίδες μπορούσαν να χτιστούν και στην Παλαιστίνη . Θα μπορούσαν κι άλλοι Εβραίοι να χτίσουν τις πυραμίδες τους , όχι όμως για να θάψουν το χρυσάφι τους , αλλά για να κερδίσουν χρυσάφι μέσα από τις πυραμίδες .

Για το χρυσάφι νοιαζόταν ο Καρμιραμών γονιδιακά . Ξεκίνησε την αναρρίχησή του με αλυσίδες . Είχε και κάποιους άλλους Υποκριτές επαναστάτες στο πλάι του , αριστερούς επαναστάτες . Έπαιρναν αλυσίδες και δένονταν πάνω στα δέντρα . Κανένας δεν μπορούσε να τους ξεκολλήσει απ’ τα δέντρα , μόνο οι ζωγράφοι της εποχής προλάβαιναν να ζωγραφίσουν τις επαναστατικές ασκήσεις τους .

Έσωναν το δέντρο οι ακτιβιστές κι ο Καρμιραμών , αλλά το δάσος δίπλα τους χανόταν .

Όλα όσα είδε ο Μωυσής στην Αίγυπτο δεν τον ενδιέφεραν . Αυτός πρότεινε στους Εβραίους να ξεκινήσουν την εβραϊκή προσπάθεια για την ανέγερση πυραμίδων και στην Παλαιστίνη . Δεν χρειάζονταν δούλους αυτές οι πυραμίδες .

Δεν ήταν δύσκολο να ακολουθήσουν οι Εβραίοι την πρότασή του . Οι Εβραίοι ήταν γνωστοί - παγκόσμια - για την καρμιριά τους . Ακόμα και τα λαϊκά τραγούδια της ανατολικής Μεσογείου διατυμπάνιζαν την καρμιριά των Εβραίων .

Ο Καρμιραμών θέλησε να προωθήσει τις πυραμίδες μέσα σ’ όλη την Παλαιστίνη και να κερδίσει ο ίδιος και οι ανάπηροι συνοδοιπόροι του . Οι πυραμίδες πλέον θα έφερναν άμεσο κέρδος στους κατασκευαστές τους κι όχι στους μελλοντικούς εκμεταλλευτές της ιστορίας .

Είχε πολλά προσόντα ο Καρμιραμών να προωθήσει τις πυραμίδες του . Γνωστός ήταν στην Ναζαρέτ για την οικολογική του συνείδηση , αυτός μόνο φρόντιζε μέσα στην πόλη του για τα προβλήματα που την απασχολούσαν . Είχε γίνει αρχηγός σε πρωτοβουλίες πολιτών της Ναζαρέτ για τη διάσωση της πόλης , είχε αναλάβει τη διαχείριση των οικονομικών μιας οικολογικής πρωτοβουλίας κατά των πυραμίδων των Φαραώ και είχε αποκρύψει πως ο ίδιος είχε επιμορφωθεί από το Μωυσή για την κατασκευή των πυραμίδων .

Τον πίστεψαν οι πολίτες της Ναζαρέτ αλλά κι όλης της Ιουδαίας κι όλοι αυτοί που είχαν ίδιους στόχους με τον Καρμιραμών συντρέχανε στο πλάι του . Έτρεχαν στο πλάι του και οι Φαρισαίοι της Ιερουσαλήμ και του πρόσφεραν δώρα για να μην κάνει άλλες επαναστάσεις . Αρκετές είχαν δει τα μάτια τους από αληθινούς επαναστάτες , τώρα στήριζαν τους «επαναστάτες» που στήριζαν τους φαρισαϊκούς νόμους .

Ο Καρμιραμών θριάμβευε . Οι πυραμίδες που έχτιζε στη Ναζαρέτ του πρόσφεραν άπλετο μαύρο χρυσό , οι Φαρισαίοι τον ταΐζανε πλουσιοπάροχα . Η Ροδάνθη , που ήταν κόρη της Ναζαρέτ , του έδινε χρυσό απ’ το βαλάντιο της Ιερουσαλήμ για να κάνει μελέτες πάνω σε ιουδαϊκά έργα . Έπαιρνε ο Καρμιραμών τα βαλάντια της Ιερουσαλήμ , έπαιρνε και τα βαλάντια των πυραμίδων και ψήλωνε . Από άχρηστος που ήταν ως τότε έγινε χρήσιμος για τη Ναζαρέτ και για τους Εβραίους της .

Όμως τι ήταν αυτές οι πυραμίδες ; Ο Μωυσής έλεγε στη διδασκαλία του πως τις πυραμίδες τις χτίζανε οι Αιγύπτιοι κουβαλώντας ογκόλιθους από τον άνω Νείλο . Ο Καρμιραμών ήταν σοσιαλιστής και δεν ήθελε να κουράσει τους δούλους του . Τους παράγγελνε να κουβαλάει ο καθένας δυο νέους δούλους για ν’ αγοράσουν την οικολογική πραμάτεια του . Οι δυο νέοι δούλοι κουβαλούσαν ο καθένας από δυο νέους δούλους κι αγόραζαν κι αυτοί πραμάτεια απ’ τον Καρμιραμών .

Αλυσίδα πήγαινε το πράγμα . Κάθε νέος δούλος κέρδιζε το μερτικό του από την κάθε εγγραφή , ο Καρμιραμών κέρδιζε απ’ όλες τις εγγραφές όλων των δούλων .

Εύκολα χτίζονταν οι πυραμίδες στη Ναζαρέτ και μέσα σε ελάχιστο χρόνο . Ούτε οι δούλοι παραπονιούνταν , ούτε ο Καρμιραμών τους χτυπούσε με το βούρδουλα για να βιαστούν . Βιάζονταν μόνοι τους οι δούλοι για να οικονομήσουν , ο ίδιος ο Καρμιραμών καμάρωνε με την ανέγερση της πυραμίδας . Κορυφαίος λίθος της θα ήταν ο ίδιος κι αυτός θα καρπωνόταν όλους τους ογκόλιθους που έχτισαν οι δούλοι εθελοντικά .

Πόσες πυραμίδες έχτισε ο Καρμιραμών στη Ναζαρέτ κανένας δεν έμαθε . Ούτε το χρήμα του έβλεπαν οι κάτοικοι της Ναζαρέτ . Το έκρυβε μέσα στις πυραμίδες του για να το πάρει μαζί του στην αιώνια ζωή .

Όταν οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος θα έβρισκαν τις πυραμίδες της Ναζαρέτ , τότε θα καταλάβαιναν πως ο Καρμιραμών έζησε πάμφτωχος αλλά πέθανε πλούσιος .

Μόνο ο προφήτης Ηλίας έβλεπε ψηλά απ’ το βουνό του αυτές τις ατασθαλίες του Καρμιραμών κι εξαπόστελλε τους κεραυνούς του εναντίον του . Δεν φοβόταν τους κεραυνούς ο Καρμιραμών , ήξερε ότι του συμπαραστέκονταν και Φαρισαίοι και Υποκριτές . Ο προφήτης Ηλίας δεν είχε συμμάχους , μόνο με τους κεραυνούς του κατάφερνε να πολεμάει τα σκουλήκια που ήθελαν να γίνουν Φαραώ . Όμως οι κεραυνοί του δεν έβρισκαν το στόχο τους μέσα από τις πυραμίδες που έχτιζε ο Καρμιραμών . Άλλωστε μόνο κρότο είχαν οι κεραυνοί του προφήτη και κανείς από τη φάρμα του Καρμιραμών δεν φοβόταν τέτοιους κεραυνούς . Αυτοί μόνο με φωτιά και τσεκούρι ξεπαστρεύονταν , αλλά αυτά τα όπλα τα είχε καταχωνιάσει ο λαός από τα χρόνια του πολέμου Φιλισταίων - Ισραηλιτών .

Ούτε κι ο προφήτης δεν μπορούσε να βρει αυτά τα όπλα .

Η τελευταία του όμως έκπληξη ήταν σαν είδε απ’ το βουνό του τον Καρμιραμών να πηγαίνει στο σπίτι της αδελφής του και να της προτείνει να γίνει και η ίδια μεταφορέας νέων δούλων στην υπηρεσία των πυραμίδων . Μια αδερφή είχε κάτω στην πόλη ο Ηλίας και λύσσαξε σαν είδε τον Καρμιραμών να εισβάλλει μέσα στο άδυτο του οίκου του .

Δεν είχε ιερό και όσιο ο Καρμιραμών .

Ένας Εβραίος Φαραώ θα έμενε σ’ όλη του τη ζωή .

Υ.Γ.

Ο Καρμιραμών θα έμενε στην ιστορία ως ο Φαραώ της καρμιριάς .

Δεν τον πείραζε ο χαρακτηρισμός αυτός .

Αυτός μετρούσε τους δόμους των πυραμίδων του και μπερδευόταν μόνο μέσα στους δαιδαλώδεις διαδρόμους .

Ξανάρχιζε το μέτρημα απ’ την αρχή .

Έτσι όπως έκαναν όλοι οι αθάνατοι .

Μάκης Μίχος , ανένταχτος της

Εβραϊκής Λαϊκής και Συνασπισμένης Σοσιαλιστικής Νέας Δημοκρατίας .


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλό!!! Αλλά άλλαξε την γραμματοσειρα( να μην είναι πλάγια ) γιατί είναι πολύ δυσανάγνωστο...

Συνέχισε..........