Μετρητής

Κυριακή, Νοεμβρίου 02, 2008

Η δουλεία της υψηλης τεχνολογίας

Σχόλιο του Μάκη Μίχου , ανένταχτου της

Πανελλήνια Τσιπρομένης και Λαϊκής και Σοσιαλιστικής Νέας Δημοκρατίας

Η δουλεία της υψηλής τεχνολογίας

Τώρα είσαι ελεύθερος πολίτης. Δεν έχεις ούτε βασιλιάδες, ούτε φεουδάρχες, ούτε τους κοτζαμπάσηδες να σε γδέρνουν. Έχεις μια δημοκρατική κυβέρνηση, έχεις υπουργούς με φιλότιμο, έχεις ιερατείο που σώνει την ψυχή σου και σώζει το σαρκίο του, έχεις…και τι δεν έχεις.

Αν πεινάσεις, θα πεινάσεις δημοκρατικά. Αυτή είναι η ελευθερία σου από δω και πέρα.

Γιατί σου τα λέω όλα αυτά; Απλά για να ξεχάσεις την πείνα σου και να καταλάβεις πως η επανάσταση της υψηλής τεχνολογίας επιδεινώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Ο κάθε εργοδότης χρειάζεται πλέον ελάχιστους δούλους για να κερδίσει πλούτη άπειρα. Αυτή η πουτάνα τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στον κάθε μαφιόζο εργοδότη να απασχολεί όλο και πιο λίγους εργαζόμενους και δυστυχώς το «θαύμα» δε φαίνεται από πουθενά.

Για τις παρακατιανές δουλειές υπάρχει η «δημοκρατική» εισαγωγή δούλων, έτσι όπως γινόταν και στην αρχαία «δημοκρατική Αθήνα.

Αυτή η πουτάνα τεχνολογία συντηρεί σήμερα και τις κυβερνήσεις και τα ιερατεία, όπως το έκαναν αυτοκράτορες και σουλτάνοι…

Ζητείται ελπίς, όπως έγραφε κάποιος πριν χρόνια, αλλά εκείνος βρήκε την ελπίδα μέσα στη Βουλή των εφήβων. Καθοδηγούσε τους έφηβους πώς θα γίνουν επιβήτορες μέσα στα επόμενα χρόνια κι έτρωγε καλά απ’ τη Βουλή των λήσταρχων. Στο Σαμαράκη πάει το καρφί, αλλά του χρειάζεται και μεταθανάτια…

Η Βουλή ετυμολογείται από τη λέξη βουλιμία. Οι τρακόσοι μάγκες, που σε κυβερνάνε με τη δική σου συγκατάθεση, έχουν στο νου τους μόνο την εξουσία και το κέρδος. Μετά όλες τις ελπίδες σου τις εναποθέτουν σ’ άλλους λήσταρχους, που βαδίζουν με το σταυρό στο ένα χέρι και το άλλο βαθιά στην τσέπη σου. Ύστερα έρχονται και οι δημοσιογράφοι για να σου δώσουν τη χαριστική βολή μέσα στο βόλεμα του καναπέ σου.

Θα μπορούσα να σου προτείνω να πάρεις τα βουνά και να ξαναγυρίσουμε σε νεολιθικές συνταγές, όμως αυτοί είναι πανίσχυροι πλέον και θ’ αρπάξουν το βιος μας.

Σου απομένει ένας τρόπος αντίστασης:

Αγόρασε ό,τι σου είναι εντελώς απαραίτητο. Θα σε συμβούλευα μάλιστα να γίνεις και κλέφτης, όμως εσένα θα σε πιάσουν γιατί δε λέγεσαι Πάχτας ή Εφραίμ, ούτε το Ρουσόπουλο έχεις μπάρμπα.

Απομένει λοιπόν η αντικαταναλωτική δράση μας που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα (ανεργία κι ανέχεια), αλλά είναι το μοναδικό μας όπλο. Επιστροφή στο χιπισμό του ’60 κι ’70 προτείνω, με άλλους τρόπους αντίστασης.

Ελπίδα απ’ τη Βουλιμία των 300 δεν υπάρχει.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

S2Aνθρωπε μου Επαληθευεσαι και παλι.....εγραψε ο Ανδρεας(πατηρ) το 1991!!! "Ο ανθρωπος υποφερει απο υλικη ναυτια.Ζει μεσα στον ιλιγγο της τεχνολογιας η οποια του λυνει μια σειρα προβληματων για να του δημιουργησει περισσοτερα.Του δινει δυνατοτητες αλλα του αφαιρει δυναμεις'...Δικος σου for ever...Fon!

Ανώνυμος είπε...

O ανθρωπος υποφερει απο υλικη ναυτια'ζει μεσα στον ιλιγγο της τεχνολογιας η οποια του λυνει μια σειρα προβληματων για να του δημιουργησει περισσοτερα.Του δινει δυνατοτητες αλλα του αφαιρει δυναμεις....Ανδρεας Αλεβιζος εφη ταδε εν ετη 1991..Επαληθευεσαι ακομη μια φορα ανθρωπε μου...Yours ...for ever..FON

Ανώνυμος είπε...

A

Ανώνυμος είπε...

O ανθρωπος υποφερει απο υλικη ναυτια.Ζει μεσα στον ιλιγγο της τεχνολογιας,η οποια του λυνει μια σειρα προβληματων για να του δημιουργησει περισσοτερα.Του δινει δυνατοτητες ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...Δεν ειναι δικο μου αλλα του συχωρεμενου του πατερα μου εν ετη 1991...ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !Δικος σου FOR EVER...